

Naczynie do kiełkowania- kiełkownica
Opis
1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury);
2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion);
3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność);
4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gazów i tlenu);
5. Zbiornik wody (po nawodnieniu nadmiar wody gromadzi się w zbiorniku).
OPIS
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Bogate są w najcenniejsze dla zdrowia składniki: witaminy A, B, C, E, H. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, siarki, magnezu, potasu oraz biotynę, cynk, selen, jak również mikroelementy - lit, chrom. Teraz dzięki naczyniu do kiełkowania Bio-Natury możesz przez cały rok cieszyć się smakiem oraz właściwościami zdrowotnymi zawsze świeżych kiełków.
Producent:
PLASTIKON Ewa Kłos
Rybie,
ul. Sienkiewicza 7.
Raszyn, 05-090