

Mus owocowy malinowy
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
5 dni
Cena:
13,49 zł
13.49
Opis
MUS MALINOWY (70% OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g
SKŁADNIKI
maliny*(70%), syrop z agawy*, sok cytrynowy*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa.
*certyfikowany składnik ekologiczny
OPIS
Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów
Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 605/143 kJ/kcal.
Tłuszcz: 0,5 g;
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g;
Węglowodany: 32 g;
w tym cukry: 30 g;
Białko: 0,8 g;
Sól: 0,05 g.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Niemcy
BEZ GLUTENU
WEGETARIAŃSKI
Producent:
Zwergenwiese Naturkost GmBH
Langacker 1
24887 Silberstedt
Deutschland
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Mini serniczki z musem malinowym na spodzie z brownie
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g mlecznej czekolady
- 4 jajka
- 200 g masła
- 1/3 szk. cukru
- 1/3 szk. mąki
- 1 łyżeczka soli
150 g. musu malinowego - Masa serowa:
- 300 g serków waniliowych
- 1 łyżka żelatyny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 100 ml śmietanki 30%
- Dekorowanie:
- 200 ml kremówki
- 1 -2 łyżki cukru pudru
- kilka malin
1. Zaczynam od przygotowania spodu: szklane naczynie ustawiam na garnku z gotującą się wodą, wrzucam kawałki czekolady i rozpuszczam ją. Dodaję masło pokrojone na mniejsze kawałki i mieszając łączę z czekoladą.
2. Kiedy masa jest już jednolita, ściągam miskę z garnka. Dodaję cukier, sól i jajka, łączę składniki.
3. Na koniec do miski przesiewam mąkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam ciasto. Gotową masę wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut, do tzw. suchego patyczka.
4. Kiedy ciasto się piecze, przygotowuję koleją warstwę deseru. Do szklanki wsypuję żelatynę, wlewam gorącą wodę i mieszam, aż żelatyna się rozpuści, zostawiam do ostygnięcia.
5. Serki waniliowe lekko miksuję, dodaję cukier waniliowy i wlewam śmietankę, następnie stopniowo wlewam przestudzoną żelatynę i jeszcze chwilkę miksuję.
6. Z ostudzonego ciasta wycinam teraz spód deseru i zostawiam go w formie. Ja zrobiłam kilka mniejszych porcji ale deser można tez przygotować prościej – wylać warstwę z serka i śmietanki na wystudzone ciasto, wsadzić do lodówki a kiedy lekko stężeje wylać na nią mus malinowy i całość schłodzić. Uwaga: jeśli robicie deser w formie 25x30 to trzeba zrobić masę serową z 450 g. serków, 150 ml śmietanki i 1,5 łyżki żelatyny, a musu użyć 450 g.
7. Na wykrojone ciasto wykładam masę serową – mniej więcej do połowy wysokości formy, łyżką wygładzam wierzch a ręcznikiem papierowym wycieram formę wewnątrz. Deser wkładam do lodówki by masa serowa lekko się ścisnęła.
8. Mus wykładam na lekko stężałą masę serową, deser ponownie wstawiam do lodówki.
9. Przed podaniem serniczki delikatnie wyciągam z formy, dekoruję bitą śmietaną, którą przygotowałam z mocno schłodzonej kremówki i cukru pudru, na wierzch malinka i gotowe.