

Makaron gryczany nitka 400 gram
Opis
Makaron gryczany EKO to wspaniała alternatywa dla zwykłego, pszennego makaronu. Gryka znana jest z wartościowych witamin i minerałów, a makaron gryczany to tradycyjna potrawa w kuchni włoskiej i japońskiej. Jeśli lubisz grykę, może zainteresuje cię informacja, że nasz sklep oferuje też inne produkty z gryki, takie jak mąka gryczana, gryka do chrupania, kasza gryczana niepalona i płatki gryczane (niska cena, wysyłka do całego kraju).
Makaron gryczany BIO – masa netto: 400 g
Skład: mąka gryczana, woda
Certyfikaty: PL-EKO-01 (ekologiczny makaron gryczany)
Makaron z gryki to produkt polski
Makaron z mąki gryczanej jest bogaty w minerały i nie zakwasza organizmu w takim samym stopniu, jak makaron pszenny.
Jest lekkostrawny.
Makaron gryczany to tradycyjny składnik potraw japońskich i włoskich.
Jak ugotować makaron gryczany?
Zagotuj wodę, dodaj trochę soli, wrzuć makaron z gryki i gotuj przez chwilę. Następnie odcedź i dodaj do posiłku. Makaron gryczany nitki, podobnie jak każdy drobny makaron, gotuje się bardzo krótko, ok. 3-5 minut.
Przygotuj specjalne potrawy japońskie i włoskie, w których makaron gryczany jest podstawą.
Producent:
PRO NATURA SP. Z O.O.
Chwiram 89/2
78-627 Chwiram