

Mąka owsiana wysokobłonnikowa 1 kg
Opis
SKŁADNIKI
mąka owsiana wysokobłonnikowa* 100% (zawiera gluten) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecamy do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią w celu wzbogacenia smaku i poprawienia tekstury. Można ją wykorzystać również do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, wyrobu blinów, placków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1479 kJ / 351 kcal
Tłuszcz - 7,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 56 g,
w tym cukry - 1,1 g
Błonnik - 9,7 g
Białko - 11 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJA ALERGENNA
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Polska
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 1000 g.
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Muffinki owsiane z serem feta
Składniki na 10 babeczek:
- 3 łyżki mąki owsianej
- 1 czubata łyżka mąki żytniej razowej
- 3 jajka
- ok. 30 malutkich kosteczek sera feta
- 2 pieczarki
- 2 czubate łyżki kukurydzy
- ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- ½ łyżeczki wegety
- kilka listków świeżej bazylii i oregano
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Mąkę owsianą mieszamy z żytnią razową i proszkiem od pieczenia, wegetą i słodką papryką. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka wbijamy do mąki. Pieczarki kroimy w kostkę i razem z kukurydzą i suszoną papryką dorzucamy do mąki i żółtek. Całość mieszamy i łączymy z ubitymi białkami. Gotową masę przelewamy do silikonowych papilotek na muffinki. Na górę każdej układamy po 3 małe kosteczki sera feta i posypujemy posiekanymi, świeżymi ziołami. Pieczemy w 180°C przez 30 minut i odstawiamy do wystygnięcia.