Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Mąka TEFF bezglutenowa 500 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 11,99 zł 11.99
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Pięć Przemian
Kod produktu: ED5E-103E7_20200607155248

Opis

Mąka TEFF bezglutenowa PIĘĆ PRZEMIAN

Składniki: 100% Mąka Teff.

Kraj pochodzenia: Holandia. 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1398 kJ/334 kcal

Tłuszcz: 2,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g

Węglowodany: 65,4 g

w tym cukry: 5,6 g

Białko: 12,3 g

Sól: 0 g

Masa netto: 500 g

Konfekcjonowanie i dystrybucja: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa

 

Injera 

Składniki:

- 160g mąki teff
- 300ml ciepłej wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka drożdży instant


Wszystkie składniki wymieszać. Zakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1-2 dni. Mogą to być okolice kaloryfera lub piekarnik z włączoną lampką. Po tym czasie delikatnie zdjąć łyżką ciemną wodę, która zebrała się na wierzchu. Tak przygotowane ciasto wymieszać i zacząć smażyć naleśniki. Rozgrzać patelnię, za pomocą ręcznika papierowego rozsmarować odrobinę oleju. Na próbę zrobić niewielką injerę, wylewając 2-3 łyżki ciasta na patelnię. Następnie smażyć normalnej wielkości, cienkie naleśniki, wyłącznie z jednej strony. Gdy na powierzchni pojawiają się „dziury”, a ciasto się zaczyna się ścinać, przykryć patelnię pokrywką i smażyć jeszcze ok. 3-5min. w zależności od wielkości. Powtórzyć powyższe czynności, do momentu wykorzystania całego ciasta.

 

Bezglutenowe ciasteczka z mąki teff

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

- 1,5 szklanki mąki teff 
- 1 szklanka masła z orzechów laskowych lub migdałów
- 1/2 szklanki oleju kokosowego extra virgin
- 1/4 szklanki ksylitolu
- szczypta cynamonu, kardamonu lub goździków wedle uznania
- szczypta soli himalajskiej

Masło orzechowe ubić z erytrytolem, solą i przyprawami na puszysty krem. Dodać rozpuszczony olej kokosowy cały czas miksując. Wymieszać z mąką. Zagnieść zwarte ciasto, formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st. C przez ok. 15min.

 

Czekoladowy pudding z mąki teff

Składniki:

- 80g mąki teff
- 1 łyżka kakao
- szczypta soli
- 1,5 szklanki mleka roślinnego
- 1 łyżeczka ksylitolu

Mąkę i kakao wsypać do garnuszka, zalać 1/4 szklanką mleka i dokładnie wymieszać. Dodać pozostałe mleko, sól i ksylitol i mieszać do otrzymania gładkiego płynu. Podgrzewać na średnim ogniu cały czas mieszając, przez ok. 3 min. do otrzymania pożądanej konsystencji. Pudding nie musi być mocno gęsty, po ostygnięciu jeszcze zgęstnieje.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl