Promocje
ZANTELIA ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
49,00 zł 39,00 zł
szt.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,49 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 250 ml.
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 250 ml
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 250 ml
22,99 zł 16,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 500 ml
35,99 zł 29,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Ksylitol Fiński - cukier z brzozy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 14,99 zł 14.99
ilość szt.
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Pięć Przemian
Kod produktu: 979C-51365

Opis

 

Skład: Ksylitol 99%, inne węglowodany 1%.

Wartość energetyczna w 100 g: 240 kcal(1000kJ)

Indeks glikemiczny(GI): 8

Idealny dla diabetyków.

Kraj pochodzenia Finlandia. 

Zawartość: 250, 500 lub 1000 gram

Producent:
Pięć Przemian – Simpatiko s.c.
ul. Rydygiera 8   budynek 18, III p.
01-793 Warszawa.

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

CIASTO POMARAŃCZOWE Z KSYLITOLEM

SKŁADNIKI

2 pomarańcze
3 duże jajka z wolnego chowu
250 g ksylitolu
100 g obranych i zmielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Umyte pomarańcze wkładamy do garnka i zalewamy zimna wodą. Następnie przykrywamy je pokrywką i doprowadzamy do wrzenia. Później gotujemy na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Wylewamy wodę, osuszamy ugotowane pomarańcze i lekko je studzimy.
Piekarnik w międzyczasie nagrzewamy do 170 st.C.
Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 22 cm dokładnie wysmarowujemy masłem.
Całe pomarańcze razem ze skórą miksujemy blenderem na papkę.
Mieszamy dokładnie masę pomarańczową, jajka, cukier, mielone migdały i proszek do pieczenia.
Wkładamy ciasto na blachę i pieczemy przez 1 godzinę, a po upływie tego czasu sprawdzamy specjalnym patyczkiem, czy ciasto w środku jest suche.
Po upieczeniu pozostawiamy ciasto do wystygnięcia w formie do pieczenia.
Ciasto podajemy samo, z lodami waniliowymi lub z naturalnym gęstym jogurtem w greckim stylu z listkami świeżej mięty.

 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl