Promocje
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,45 zł
szt.
SANPROBI Super Formula
33,99 zł 29,99 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
WGNIECIONA Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
BICAPS® CAFFEINE
54,99 zł 45,99 zł
szt.
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
Laminine 30 kapsułek - Suplement Diety
209,00 zł 175,00 zł
szt.
Laminine 120 kapsułek - Suplement Diety
750,00 zł 690,00 zł
szt.
100% BIO Chlorella Pyrenoidosa suplement diety 300 g.
169,00 zł 139,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Kozieradka MIELONA 60 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 4,40 zł 4.40
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: A6C1-918A7

Opis

Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.

Skład: kozieradka mielona 100%

Zawartość: 60 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Chleb pszenno- żytni z kozieradką

300 g aktywnego zakwasu żytniego
300 g wody
250 g mąki żytniej 
100 g mąki pszennej chlebowej
1 łyżeczka kozieradki
75-100 g dyni startej na tarce z dużymi otworami
1,5 łyżeczki soli
W dniu poprzedzającym pieczenie chleba należ odkarmić zakwas żytni. W tym celu do 50 g zakwasu dodajemy 100 g mąki żytniej i 100 g wody. Mieszamy i pozostawiamy na blacie kuchennym na 8-10 godzin. Po tym czasie dodajemy jeszcze 50 g maki i 50 g wody. Mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu, najlepiej 26-28 stopni, na 3 godziny.
Do zaczynu dodajemy wodę, sól, kozieradkę i startą na tarce dynię. Mieszamy wszystko dokładnie łyżką. Dodajemy obie mąki i wyrabiamy ciasto łyżką lub robotem kuchennym przez 2-3 minuty. Pozostawiamy na 15 minut i przenosimy ciasto do przygotowanej formy.
Z tej ilości ciasta wyszedł mi mały chleb, który upiekłam w formie 25x11 cm.
Po umieszczeniu ciasta w formie pozostawić je do wyrośnięcia na godzinę w ciepłym miejscu. Mój chleb dorósł do brzegów formy.
Piec w temperaturze 250 stopni przez 10 minut, a następnie w opadającej do 220 stopni temperaturze piec jeszcze przez 30 minut. Przed wstawieniem do piekarnika i po upieczeniu, chleb należy spryskać wodą.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl