Promocje
ZANTELIA ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
49,00 zł 39,00 zł
szt.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,49 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 250 ml.
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 250 ml
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 250 ml
22,99 zł 16,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 500 ml
35,99 zł 29,99 zł
szt.
BICAPS® CAFFEINE
54,99 zł 45,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Koperek 30 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 4,99 zł 4.99
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 7284-71129

Opis

Koperek - przyprawy bez chemii

Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.

Skład: koperek 100%

Masa netto: 30 g

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Pierogi z botwinką i masłem koperkowym

Składniki:

botwinka 1 pęczek
czosnek 1-2 ząbki
twaróg 100 g
feta 150 g
koperek 2 łyżki
pistacje/orzechy włoskie 1 garść
masło 1 łyżka
sól 
pieprz
mąka pszenna 250 g
woda 1 szklanka

Masło koperkowe

Składniki:
masło 1⁄2 kostki
koperek 2 łyżki
sól 1 g

Składniki:
Farsz:pęczek botwinki (liście i łodygi), 1-2 ząbki czosnku, 100 g twarogu, 150 g sera typu feta, 2 łyżki posiekanego koperku, garść posiekanych pistacji lub orzechów włoskich, łyżka masła, sól, pieprz
Ciasto na pierogi:250 g mąki pszennej typ 500, 1 szklanka ciepłej wody
Masło koperkowe:1/2 kostki masła, mały pęczek koperku, szczypta soli
Przygotowanie:Zaczynamy od przygotowania farszu.Dokładnie myjemy i siekamy łodygi i liście botwiny. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy na nim botwinkę około 8 minut. Pod koniec smażenia do botwinki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Botwinkę mieszamy z twarogiem i serem feta. Doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy pokrojony koperek i posiekane pistacje.
Przygotowujemy ciasto na pierogi. Na blacie usypujemy kopczyk z mąki i wlewamy na jego środek najpierw 3/4 szklanki ciepłej wody, a kiedy w trakcie wyrabiania ciasta okaże się, że się nie klei- dodajemy więcej wody. Wyrabiamy ciasto ręką, aż będzie miękkie i sprężyste- to zajmuje około 10 minut. Owijamy je w folię spożywczą i odkładamy na 10-15 minut.
Potem wałkujemy ciasto na podsypanym mąką blacie na grubość około 2-3 mm. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka. Na środku kółka kładziemy łyżkę farszu i sklejamy pierogi. W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia osoloną wodę. Pierogi gotujemy aż wypłyną na powierzchnię.
Do polania pierogów przygotowujemy masełko koperkowe. W garnuszku rozgrzewamy masło, dodajemy do niego posiekany koperek i szczyptę soli. Po minucie zdejmujemy z ognia i polewamy nim pierogi.

 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl