Promocje
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,45 zł
szt.
SANPROBI Super Formula
33,99 zł 29,99 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
WGNIECIONA Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
BICAPS® CAFFEINE
54,99 zł 45,99 zł
szt.
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
Laminine 30 kapsułek - Suplement Diety
209,00 zł 175,00 zł
szt.
Laminine 120 kapsułek - Suplement Diety
750,00 zł 690,00 zł
szt.
100% BIO Chlorella Pyrenoidosa suplement diety 300 g.
169,00 zł 139,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Kolendra mielona 30 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,00 zł 3.00
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 247A-93169

Opis

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np.pieprzu ziołowego i curry.

Skład: kolendra mielona 100%

Zawartość: 30 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Karkówka z kolendrą i jałowcem

Składniki:
1 1/2 kg karczku wieprzowego 
Marynata:
1/4 szklanki oleju rzepakowego
3 ząbki czosnku
1 1/2 łyżeczki soli
ziaren czarnego pieprzu
5 owoców jałowca 
2 łyżki majeranku
1 łyżeczka kuminu (kmin rzymski)
1 łyżeczka mielonej kolendry
liście laurowe
ziela angielskie

Wykonanie

Mięso umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. W moździerzu utrzeć przyprawy: sól, pieprz w ziarnach, majeranek, kolendrę, kumin, jałowiec, ziele i liść laurowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ucierać. Stopniowo dodawać olej cały czas ucierając. Przygotowaną marynatę wylać na mięso i dokładnie je natrzeć. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. W międzyczasie przełożyć mięso 2-3 razy. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Pieczeń piec w 200 stopniach przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec 1 godz. Kolejne 15 minut zapiekać mięso w temp 200 stopni. Przed pokrojeniem odstawić pieczeń na ok. 15 minut, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły. Smacznego!

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl