Promocje
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
WILD ROSE BODY MILK 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 34,99 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 250 ml
19,99 zł 16,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Kolendra mielona 30 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,00 zł 3.00
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 247A-93169

Opis

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np.pieprzu ziołowego i curry.

Skład: kolendra mielona 100%

Zawartość: 30 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Karkówka z kolendrą i jałowcem

Składniki:
1 1/2 kg karczku wieprzowego 
Marynata:
1/4 szklanki oleju rzepakowego
3 ząbki czosnku
1 1/2 łyżeczki soli
ziaren czarnego pieprzu
5 owoców jałowca 
2 łyżki majeranku
1 łyżeczka kuminu (kmin rzymski)
1 łyżeczka mielonej kolendry
liście laurowe
ziela angielskie

Wykonanie

Mięso umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. W moździerzu utrzeć przyprawy: sól, pieprz w ziarnach, majeranek, kolendrę, kumin, jałowiec, ziele i liść laurowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ucierać. Stopniowo dodawać olej cały czas ucierając. Przygotowaną marynatę wylać na mięso i dokładnie je natrzeć. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. W międzyczasie przełożyć mięso 2-3 razy. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Pieczeń piec w 200 stopniach przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec 1 godz. Kolejne 15 minut zapiekać mięso w temp 200 stopni. Przed pokrojeniem odstawić pieczeń na ok. 15 minut, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły. Smacznego!

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl