Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Kolendra 30 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 2,70 zł 2.70
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 7B58-61197

Opis

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry.

Skład: kolendra mielona 100%

Zawartość: 30 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Antrykot wołowy z grilla z cukinią / Przepis Karola Okrasy


4 kotlety z antrykotu z kością
1 łyżka ziaren kolendry, 1 łyżka ziaren kminu rzymskiego, 1 ostra papryczka
2 cukinie
1 pęczek świeżej bazylii, 1 ząbek czosnku
200 ml gęstego naturalnego jogurtu
1 łyżeczka musztardy, 1 łyżeczki oleju z pestek dyni
sól, pieprz, oliwa

Sposób przygotowania antrykotu:
W moździerzu ucieramy ziarna kolendry i kminu rzymskiego z posiekaną ostrą papryczką. Taką masą dokładnie nacieramy kotlety z obu stron, potem polewamy je oliwą.
Cukinie kroimy wzdłuż na pół, posypujemy posiekanymi listkami bazylii, rozgniecionymi ziarnami kolendry i kminu rzymskiego, plasterkami czosnku, solą, polewamy oliwą.
Sos do kotletów: do miski przekładamy posiekane liście bazylii, jogurt, musztardę, posiekana ostra papryczkę, olej z pestek dyni, sól do smaku. Wszystko razem miksujemy na gładka masę, dolewając odrobinę oliwy. Sos odstawiamy, aby składniki się przegryzły.
Kotlety układamy na grillu nad żarem, obok zamarynowane cukinie. Powoli pieczemy mięso na brązowy kolor z obu stron, ważne aby w środku pozostało różowe.
Upieczone kotlety przekładamy na talerze wraz z upieczoną cukinią, polewamy sosem.

Kotlety i cukinie możemy też upiec w domu na patelni grillowej, ale oczywiście nie będziemy mieli wspaniałego aromatu dymu.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl