Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Kminek mielony 60 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 4,40 zł 4.40
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 3712-63775

Opis

Kminek występuje powszechnie w Afryce, Azji, Europie w uprawie lub formie zdziczałej. Przyprawa bez chemii.

Roślina dwuletnia z rodziny selerowatych. Mocno rozgałęziona dorastająca do 1 m wysokości. Liście pierzaste. Kwiaty zebrane w baldachy, białe. Owoce wąskie o długości około 5 mm. Suszone owoce kminku stosuje się w przygotowaniu chleba i pieczywa, serów, wędlin, do mięs pieczonych, duszonych, drobiu, kapusty, ziemniaków, zup, nalewek i wódek.

Skład: kminek 100%.

Zawartość: 60 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Szwedzki Chrupki Chleb

Składniki
12 g drożdży
pół łyżki syropu klonowego lub miodu
100 ml mleka
300 g mąki żytniej pełnoziarnistej
250 g drobnych płatków owsianych
200 g mąki pszennej zwykłej
1/2 łyżki mielonego kminku
płaska łyżeczka soli

Wykonanie:
Drożdże rozpuszczamy z syropem w mleku i mieszamy z solą. Dodajemy mąkę żytnią, płatki owsiane i kminek, wlewamy 200 ml wody. Zagniatamy gładkie ciasto i przykryte ściereczka zostawiamy na 10 h w ciepłym miejscu.
Piekarnik nagrzewamy do 220 st.C. Ciasto zagniatamy dosypując tyle maki pszennej żeby nie było zbyt rzadkie. Dzielimy na 6 porcji. Każdą rozwałkowujemy na omączonym blacie na cienki placek. Kieliszkiem robimy dziurkę. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy ok 8 minut przewracając w połowie pieczenia.
Upieczone placki wieszamy na drewnianym kijku na kilka godzin by przeschły.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl