Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Aloesem
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Bicaps Bacopa 60 kaps
39,99 zł 23,99 zł
szt.
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Kminek CAŁY 60 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,90 zł 3.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 09FB-244C8

Opis

Kminek występuje powszechnie w Afryce, Azji, Europie w uprawie lub formie zdziczałej. Przyprawa bez chemii.

Roślina dwuletnia z rodziny selerowatych. Mocno rozgałęziona dorastająca do 1 m wysokości. Liście pierzaste. Kwiaty zebrane w baldachy, białe. Owoce wąskie o długości około 5 mm. Suszone owoce kminku stosuje się w przygotowaniu chleba i pieczywa, serów, wędlin, do mięs pieczonych, duszonych, drobiu, kapusty, ziemniaków, zup, nalewek i wódek.

Skład: kminek 100%.

Zawartość: 60 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Falafele z marchewką i kuminem

Składniki (na 20-24 sztuki):

100 g suszonej ciecierzycy, namoczonej przez noc w zimnej wodzie i odcedzonej
100 g marchewki startej na tarce
2 łyżki mąki z ciecierzycy 
2 ząbki czosnku
1 mała cebula, posiekana
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry, natki pietruszki lub mięty
1 łyżka kminku
1 łyżeczka mielonej kolendry
sólpieprz
olej do smażenia 


Przygotowanie:
Wszystkie składniki, oprócz oleju, umieść w misie robota kuchennego i zmiksuj na wysokich obrotach, aż masa stanie się bardzo gładka i lepka.
Przełóż zmiksowaną masę do miski, przykryj szczelnie folią spożywczą (aby nie obsychała) i wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc. 
Uformuj masę w kulki wielkości orzecha włoskiego. Pomocne jest moczenie dłoni w wodzie, aby masa się nie kleiła.
W garnku (ja używam patelni o wysokich ściankach) bardzo mocno rozgrzej grubą warstwę oleju, tak na wysokość 1/2 falafela.  Falafele smaż partiami na złoty kolor, przewracając je łyżką cedzakową, aby usmażyły się z każdej strony. Przełóż je na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj gorące, np. z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego. 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl