Promocje
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
26. RANJAKA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 34,99 zł
szt.
WGNIECIONA Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Kminek CAŁY 60 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,90 zł 3.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 09FB-244C8

Opis

Kminek występuje powszechnie w Afryce, Azji, Europie w uprawie lub formie zdziczałej. Przyprawa bez chemii.

Roślina dwuletnia z rodziny selerowatych. Mocno rozgałęziona dorastająca do 1 m wysokości. Liście pierzaste. Kwiaty zebrane w baldachy, białe. Owoce wąskie o długości około 5 mm. Suszone owoce kminku stosuje się w przygotowaniu chleba i pieczywa, serów, wędlin, do mięs pieczonych, duszonych, drobiu, kapusty, ziemniaków, zup, nalewek i wódek.

Skład: kminek 100%.

Zawartość: 60 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Falafele z marchewką i kuminem

Składniki (na 20-24 sztuki):

100 g suszonej ciecierzycy, namoczonej przez noc w zimnej wodzie i odcedzonej
100 g marchewki startej na tarce
2 łyżki mąki z ciecierzycy 
2 ząbki czosnku
1 mała cebula, posiekana
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry, natki pietruszki lub mięty
1 łyżka kminku
1 łyżeczka mielonej kolendry
sólpieprz
olej do smażenia 


Przygotowanie:
Wszystkie składniki, oprócz oleju, umieść w misie robota kuchennego i zmiksuj na wysokich obrotach, aż masa stanie się bardzo gładka i lepka.
Przełóż zmiksowaną masę do miski, przykryj szczelnie folią spożywczą (aby nie obsychała) i wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc. 
Uformuj masę w kulki wielkości orzecha włoskiego. Pomocne jest moczenie dłoni w wodzie, aby masa się nie kleiła.
W garnku (ja używam patelni o wysokich ściankach) bardzo mocno rozgrzej grubą warstwę oleju, tak na wysokość 1/2 falafela.  Falafele smaż partiami na złoty kolor, przewracając je łyżką cedzakową, aby usmażyły się z każdej strony. Przełóż je na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj gorące, np. z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego. 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl