

Kmin RZYMSKI CAŁY 30 gram
Opis
KMIN RZYMSKI "przyprawy bez chemii"
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.
Skład: kmin rzymski 100%
Zawartość netto: 30g
Kraj pochodzenia: INDIE
Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Shakshouka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
4-5 pomidorów dojrzałych ew pomidory z puszki
Pęczek natki pietruszki
Mały pęczek natki kolendry
Kumin, kurkuma, chilii
Sól, pieprz
2-3 łyżki oliwy
Cebule drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni przesmażyć lekko cebulkę, dodać posiekany czosnek i przyprawy, wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę poddusić kilka minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę. Jeżeli mamy pomidory z puszki należy je dobrze odcedzić. Dodać do duszącej się papryki. Posolić i popieprzyć. Dusić około 6 min aż pomidory prawie się rozpadną i odparuje z nich nadmiar płynu. Należy uważać by nie przypalić. Odłożyć trochę posiekanej natki pietruszki i kolendry do posypania gotowego dania, a resztę wrzucić do pomidorów. W pomidorach zrobić tyle wgłębień ile mamy jajek, wbić w nie cale jajka, posolić lekko, przykryć pokrywką na chwile. Kiedy białko jest dobrze ścięte Shakshouka jest gotowa (żółtko powinno być w miarę płynne) Zdejmujemy z ognia, posypujemy natką i podajemy się na tej samej patelni na której robiliśmy.