Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Estragon 20 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,20 zł 3.20
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 10A5-366CC

Opis

Estragon pochodzi z Azjatyckich części Rosji. Roślina z rodziny astrowatych. Dorasta do wysokości  2 m. Słabo rozkrzewiona. Liście lancetowate, zaostrzone, drobne. Kwiaty drobne, zebrane w wiechy. Przyprawa bez chemii.

Estragon na świeżo stosowany jest do mięs, sosów, wszelkich marynat. Dodaje się do kiszonek kapusty i ogórków. Niewielki dodatek świeżego zioła znakomicie podnosi walory smakowe sałatek warzywnych, farszów, zakąsek i jaj gotowanych. Estragon nie lubi gotowania w czasie którego traci swoje właściwości dlatego należy dodawać go po wyłączeniu potrawy. Jest to również roślina lecznicza. Działa moczopędnie, uzupełnia braki witaminy A, pomaga w zaburzeniach żołądkowych, braku apetytu, w osłabieniu, składnik mieszanek ziołowych.

Skład: estragon 100%

Zawartość: 30 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Pieczeń cielęca w estragonie

Składniki
cielęcina - użyłem antrykotu z kością - ok. 1,2 kg
olej - 2 łyżki
estragon suszony - jedna czubata łyżka
brązowy cukier - 1,5 łyżeczki
włoszczyzna
listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, pół łyżeczki ziaren pieprzu,
białe wytrawne wino - ok. 1 szklanki
sok z cytryny - 2 łyżeczki

Wykonanie

Mięso zamarynuj dwa dni wcześniej. Utrzyj estragon z olejem i cukrem, natrzyj mięso i włóż do lodówki. Obracaj minimum co 12 godzin. Ponieważ kupiłem mięso z kością więc postanowiłem z kości zrobić wywar do zagęszczenia sosu. Gotowałem kości przez 12 godzin na małym ogniu, dolewając wody, tak, aby kości były cały czas zakryte. Następnie dodałem warzywa jak na rosół i gotowałem, dopóki płyn nie zredukował się do połowy. Odcedziłem.Zamarynowane mięso osusz z marynaty, owiń bawełnianą nicią i obsmaż na złoto z każdej strony na oleju. Podlej winem i szklanką wywaru i duś ok. 1,5 godziny na wolnym ogniu (w razie potrzeby podlewaj wywarem lub wodą). Miękkie mięso wyjmij na półmisek i zostaw do ostygnięcia. Sos zredukuj i dopraw do smaku. Włóż pokrojone na plastry mięso i podgrzej. Podawaj z kładzionymi kluskami lub zacierkami i mizerią.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl