Promocje
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
26. RANJAKA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 34,99 zł
szt.
WGNIECIONA Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Czosnek NIEDŹWIEDZI 25 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 5,55 zł 5.55
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 5BFC-385B5

Opis

Czosnek niedźwiedzi

Aromatyczne liście czosnku niedźwiedziego stanowią doskonałą przyprawę, nadającą wyrazu wielu potrawom. Jak podaje literatura zielarska czosnek niedźwiedzi pobudza apetyt, ma silne działanie bakteriobójcze, korzystnie działa na serce, zapobiega nowotworom złośliwym, miażdżycy, pobudza wydzielanie soku żołądkowego i żółci. 

Zastosowanie:

Doskonale nadaje się do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek itp.

Składniki: czosnek niedźwiedzi 100%

Zawartość opakowania: 25 g 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

 

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Domowe krakersy serowe z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 50 g masła w temperaturze pokojowej
  • 150 g żółtego sera (u mnie wędzony z goudą) startego na tarce o małych oczkach
  • 1/2 szklanki mleka
  • łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
  • sól do posypania

 W misce wymieszać mąkę z sodą, cukrem i solą, dodać starty ser oraz czosnek niedźwiedzi i wymieszać. 

Dodać masło oraz mleko i wyrobić - wyrabiałam najpierw mikserem, a potem ręcznie.

Z wyrobionego ciasta uformować kulę, owinąć ją folią i włożyć do lodówki na około dwie godziny.

Schłodzone ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na posypanym mąką blacie na bardzo cienki placek (o grubości około 1 mm). Wykrawać krakersy za pomocą foremki albo noża. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem lub matą do pieczenia i każdy kawałek nakłuć około trzykrotnie widelcem i posypać solą.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez około 10-15 minut (w moim piekarniku gazowym z grzałką od dołu i bez termoobiegu piekły się 15 minut).

 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl