Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Aloesem
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Bicaps Bacopa 60 kaps
39,99 zł 23,99 zł
szt.
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Cynamon cejloński mielony

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 13,60 zł 13.60
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Lebensbaum
Kod produktu: 545D-99533

Opis

SKŁADNIK
ekologiczny cynamon cejloński mielony 100%

OPIS

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać gorczycę i seler.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat bio: jest
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI

Zawartość opakowania: 50 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Ciasto drożdżowe z jabłkami i budyniem

Ciasto:
1/2 kg mąki pszennej,
1 i 1/2 szklanki mleka,
50 g drożdży,
1/2 szklanki cukru,
3 żółtka, 100 g masła,
szczypta soli

Jabłka:
1/2 kg jabłek,
1 łyżka cynamonu cejlońskiego

Kruszonka:
1 szklanka mąki pszennej,
100 g miękkiego masła,
1 łyżka oleju,
1/2 szklanki cukru 

Budyń:
1/2 litra mleka,
1 budyń waniliowy z cukrem,
1 łyżka mąki ziemniaczanej

3/4 szklanki mąki połączyć z gorącym mlekiem, całość dokładnie wymieszać, ostudzić. Drożdże wymieszać z połową cukru, a gdy się rozpuszczą, połączyć z mąką i mlekiem. Całość razem dokładnie wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 15 minut.

Pozostałą mąkę pszenną przesypać do miski. Żółtka utrzeć na puszystą masę z solą i pozostałym cukrem. Następnie przełożyć do miski z mąką pszenną. Dodać również rozczyn i razem wyrobić. Na koniec dodać do ciasta roztopione i ostudzone masło. Całość ponownie wymieszać, wyrabiać ciasto ręką, aż będzie odchodzić od ręki. Ciasto odstawić na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce, by podwoiło swoją objętość.

Jabłka

Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, obsypać cynamonem i wymieszać.

Kruszonka

Wszystkie składniki kruszonki wymieszać razem i zgnieść ręką. Kruszonka powinna wyjść sypka.

Budyń

W 1 szklance mleka rozpuścić budyń waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować i wlać rozmieszany budyń. Zagotować, i jeszcze chwilkę pogotować, cały czas mieszając.

Do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć drożdżowe ciasto. Na nim rozłożyć plasterki jabłek (wcisnąć do ciasta) i wyłożyć gorący budyń waniliowy (rozkładać łyżką). Na wierzch ciasta rozsypać kruszonkę. Piec przez około 45 minut w temperaturze 180-190 °C.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl