Promocje
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
ALMOND OIL & ALOE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 19,99 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 19,99 zł
szt.
ALMOND OIL&ALOE HAND AND BODY CREAM 75ML
21,99 zł 9,99 zł
szt.
PRZECIWZMARSZCZKOWY KREM DO TWARZY OLIVE 50ML
69,00 zł 32,99 zł
szt.
OLIVE SZAMPON 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
Podpaski nocne Shuya Health 8 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
OLIVE NAWILŻAJĄCY KREM DO TWARZY 50ML
59,00 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE BODY BUTTER COCOA 250ML
49,00 zł 24,99 zł
szt.
OLIVE BODY BUTTER ORANGE 250ML
49,00 zł 24,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Chilli 60 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 2,70 zł 2.70
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Dary Natury
Kod produktu: 3B42-33485

Opis

Chilli stosuje się jako dodatek do dań mięsnych, warzywnych, sosów. Papryki wykorzystuje się surowe, suszone, mielone w formie płatków, mrożone, marynowane. Dodają daniom ostrości i pikanterii, przyspieszają przemianę materii.

Chilli posiada właściwości lecznicze, dzięki zawartości kapsaicyny przyczynia się do unieszkodliwiania cząsteczek powodujących mutację komórek co czyni z niej roślinę mającą właściwości przeciwrakowe. Dodatkowo przyspiesza proces przemiany materii co powoduje większe spalanie kalorii.

Bardzo łatwo jest zrobić samemu suszone chilli. Należy wybrać dojrzałe papryki, które myjemy, osuszamy do sucha. Wiążemy je w grona i zawieszamy w przewiewnym, ciepłym miejscu. Po kilku tygodniach będą gotowe, możemy je przechowywać w strąkach lub zmielić na proszek. 

Składniki: 100% chilli

Zawartość opakowania: 60 gram.

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

 

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Chili con carne

Składniki:
pół kg mielonej wołowiny
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
1 cebula
4 ząbki czosnku
1 papryka czerwona
szklanka czerwonego wina, półwytrawnego
olej do smażenia
passata pomidorowa lub pomidory w puszce
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
płaska łyżeczka chilli
przyprawy: słodka papryka, kmin rzymski, oregano, sól, pieprz, opcjonalnie 1 łyżeczka cukru (jeśli sos pomidorowy wyjdzie nam kwaśny)

Wykonanie:
1. Cebulę obieramy, kroimy. Smażymy na rozgrzanym oleju aż do zeszklenia.

2. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozdrobnione mięso.

3. Gdy mięso się podsmaży, podlewamy szklanką wina, smażymy aż do odparowania.

4. Paprykę myjemy, kroimy i dodajemy do mięsa. Chwilę podsmażamy. Wlewamy passatę pomidorową i koncentrat. Dodajemy chilli. Dusimy na wolnym ogniu przez ok. 30 minut.

5. Dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę, fasolę. Dusimy jeszcze ok. 15 minut.

6. Smakujemy i dodajemy przyprawy. Sos musi mieć wyraźnie pikantny smak. Odparowujemy trochę wody, tak by nasze chilli con carne było raczej gęste.

 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl