

Bezglutenowa mieszanka do wypieku batonów z czarną porzeczką
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 20 batonów z czarną porzeczką.
Składniki:
płatki owsiane bezglutenowe, wiórki kokosowe, daktyle suszone, siemię lniane złote, słonecznik łuskany, ksylitol (substancja słodząca), czarna porzeczka liofilizowana 2,5%, kurkuma, sól himalajska, kardamon.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
2 Wysmaruj blachę olejem kokosowym.
3. Przesyp mieszankę do miski.
4. Trzy średniej wielkości dojrzałe banany (300 g) rozgnieść i dodaj do miski.
5. Starannie wymieszaj ciasto i przenieś na blachę, rozprowadź na grubość ok. 1 cm i piecz przez 30 min.
6. Po upieczeniu pokrój na 20 równych części i odstaw do ostygnięcia.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1210 kJ/289 kcal
Tłuszcz: 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5 g
Węglowodany: 39 g w tym cukry: 14 g
Błonnik: 9 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0,27 g
Masa netto: 460 g
Producent:
Pięć Przemian – Simpatiko s.c.
ul. Rydygiera 8 budynek 18, III p.
01-793 Warszawa