

Baton owocowy frupp truskawkowy
Opis
Baton truskawkowy zawiera aż 8% błonnika.
Chrupiący batonik bez dodatku tłuszczu i soli!
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 37 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Liofilizowany baton truskawkowy to produkt bezglutenowy.
Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne. Owoce te, zwłaszcza witamina C – jest jej więcej niż w cytrynie, a takżewitamina A, B1, B2 oraz PP. Ważna jest w diecie kobiet ze względu na żelazo, chroni przed anemią.
Sole wapnia i fosforu wzmacniają kości i zęby, truskawka poprawia pracę mięśni i ułatwia przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.
JEDEN BATON TO AŻ 5 ŚWIEŻYCH TRUSKAWEK
Zawartość opakowania: 10 g.
Skład: truskawki 26%, sok jabłkowy 5%, mieszanka żelująca (cukier; trehaloza, sacharoza, maltodekstryna, substancja żelująca- pektyna jabłkowo cytrusowa)
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1578 kJ/373 kcal
Białko; 2,9g
Węglowodany 93,2 g
Tłuszcz całkowity 0,5 g
Producent:
Celiko
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań, Polska