

BIO Syrop ze słodu jęczmiennego 330 ml 450 gram
Opis
SKŁADNIKI
jęczmień* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Idealny jako środek słodzący do ciast, deserów, napojów gorących, owsianki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1717 kcal / 404 kcal;
Tłuszcz: 0,30 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 96,0 g;
w tym cukry: 96,00 g;
Białko: 5,0 g
Sól: 0,16 g
INFORMACJA ALERGENNA
Zawiera gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Belgia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Zawartość opakowania: 450 ml.
Producent:
HORIZON NATUURVOEDING B.V.
Postbus 77
3400 AB
IJSSELSTEIN
Utrecht
HOLANDIA (NIDERLANDY)
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Ciasteczka owsiane z syropem ze słodu jęczmiennego
100 g oleju kokosowego
1 szklanka mąki kokosowej
2 szklanki płatków owsianych
1 jajko
1/3 szklanki cukru trzcinowego
3 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 g gorzkiej czekolady
1/4 szklanki sezamu
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/3 szklanki ziaren słonecznika
1/2 szklanki rodzynek
Przygotowanie
Olej mieszamy z cukrem. Dodajemy jajko, miód, mąkę wymieszaną z proszkiem oraz płatki owsiane i wszystko razem łączymy. Na koniec dodajemy ziarna słonecznika, sezam, rodzynki, posiekaną drobno czekoladę i posiekane orzechy. Dłońmi (najlepiej zimnymi) nabieramy porcję masy i formujemy kulkę wielkości dużego orzecha włoskiego, a następnie spłaszczamy na grubość ok. 0,5 cm i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka układamy w niedużych odstępach, gdyż się nie rozlewają. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut.