Promocje
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,49 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 250 ml.
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 250 ml
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 250 ml
22,99 zł 18,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 500 ml
35,99 zł 29,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Syrop klonowy 250 ml 330 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 29,50 zł 29.50
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 1EFB-47628

Opis

SKŁADNIKI

100% ekologiczny syrop klonowy B (wg klasyfikacji kanadyjskiej - Amber nr 2)                                                                                                                                 

OPIS

Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecany jest jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1105 kJ / 260 kcal

Tłuszcz - 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 65 g

w tym cukry - 65 g

Białko - 0 g

Sól - 0 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Kanada
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI

Zawartość opakowania: 250 ml. 330 gram

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Pudding dyniowy z syropem klonowym

Składniki :

300 g miąższu z dyni
125 ml słodkiej śmietanki 36 %
125 ml mleka
150 g cukru trzcinowego
3 jajka
75 g mąki kokosowej
szczypta soli
sok z połówki cytryny
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
do przybrania :
syrop klonowy
posiekane orzechy włoskie

Dynię drobno pokroić, udusić do miękkości w małej ilości wody, zmiksować.
Jajka zmiksować z cukrem, następnie nadal miksując dodać puree z dyni, śmietanę i mleko, a potem mąkę, sól i sok z cytryny. Gdy masa będzie gładka, przelać ją do formy keksowej (30 x 10 cm) wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez 20 minut (u mnie trwało to ok. 35-40 minut, bo masa nie chciała się ściąć). Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Schłodzony pudding pokroić na porcje, każdą porcję podawać polaną syropem klonowym i posypaną orzechami.

 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl