

BIO Syrop klonowy 250 ml 330 gram
Opis
SKŁADNIKI
100% ekologiczny syrop klonowy B (wg klasyfikacji kanadyjskiej - Amber nr 2)
OPIS
Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecany jest jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1105 kJ / 260 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 65 g
w tym cukry - 65 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Kanada
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Zawartość opakowania: 250 ml. 330 gram
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Pudding dyniowy z syropem klonowym
Składniki :
300 g miąższu z dyni
125 ml słodkiej śmietanki 36 %
125 ml mleka
150 g cukru trzcinowego
3 jajka
75 g mąki kokosowej
szczypta soli
sok z połówki cytryny
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
do przybrania :
syrop klonowy
posiekane orzechy włoskie
Dynię drobno pokroić, udusić do miękkości w małej ilości wody, zmiksować.
Jajka zmiksować z cukrem, następnie nadal miksując dodać puree z dyni, śmietanę i mleko, a potem mąkę, sól i sok z cytryny. Gdy masa będzie gładka, przelać ją do formy keksowej (30 x 10 cm) wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez 20 minut (u mnie trwało to ok. 35-40 minut, bo masa nie chciała się ściąć). Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Schłodzony pudding pokroić na porcje, każdą porcję podawać polaną syropem klonowym i posypaną orzechami.