

BIO Słonecznik łuskany 1 kg
Opis
SKŁADNIKI
słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2458 kJ / 594 kcal
Tłuszcz - 49 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g
Węglowodany - 12 g,
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Mołdawia
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 1000 gram
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Krówka serowo - śmietanowa ze słonecznikiem
- ciasto:
- 4 szklanki mąki pszennej
- 150 gram stopionego, schłodzonego masła
- 1 łyżeczka sody
- 4 łyżki miodu
- 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18%
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- 2 jaja
- masa serowa:
- 600 gram twarogu z wiaderka (dałam Dr. Oetker)
- 400 gram śmietany kremówki 30%
- 3 łyżki żelatyny
- 1/3 szklanki wrzątku
- 3/4 szklanki cukru pudru
- na wierzch:
- 3/4 puszki masy krówkowej lub mała puszka (ja użyłam masy z Gostynia)
- 100 gram łuskanego słonecznika
- 3/4 łyżki masła