Promocje
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Słonecznik łuskany 1 kg

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 14,90 zł 14.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 7DA0-90048_20200326173559

Opis

SKŁADNIKI

słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna -  2458 kJ / 594 kcal

Tłuszcz - 49 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g

Węglowodany - 12 g,

w tym cukry - 0,5 g

Białko - 23 g

Sól - 0 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Mołdawia
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 1000 gram

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Krówka serowo - śmietanowa ze słonecznikiem

  • ciasto:
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 150 gram stopionego, schłodzonego masła
  • 1 łyżeczka sody
  • 4 łyżki miodu
  • 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18%
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 jaja
  • masa serowa:
  • 600 gram twarogu z wiaderka (dałam Dr. Oetker)
  • 400 gram śmietany kremówki 30%
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1/3 szklanki wrzątku
  • 3/4 szklanki cukru pudru 
  • na wierzch:
  • 3/4 puszki masy krówkowej lub mała puszka (ja użyłam masy z Gostynia)
  • 100 gram łuskanego słonecznika
  • 3/4 łyżki masła
 

Z mąki, żółtek, jajek, miodu, śmietany, sody, cukru, tłuszczu zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na 3 równe części (u mnie każda po około 300 gram).

Tortownicę o średnicy 26 cm lub formę o wymiarach 25x25 lub 20x36 cm wylepić pierwszą część ciasta, piec na złoto w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. To samo zrobić z pozostałymi dwiema częściami, czyli upiec 3 placki. Dobrze jest wyłożyć sobie formę papierem do pieczenia, wtedy praca pójdzie nam szybciej, placki wyłożyć do ostudzenia.
 
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, dobrze wymieszać, lekko schłodzić.
Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, a potem twaróg, dobrze wymieszać. Do lekko ciepłej żelatyny dodać 1 łyżkę masy, hartując ją w ten sposób, następnie małym strumyczkiem wlać do masy, cały czas miksując.
Na pierwszy spód wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem, lekko dociskając, na drugi placek wyłożyć resztę masy, przykryć trzecim plackiem, włożyć do lodówki do stężenia.
 
Następnie słonecznik uprażyć na patelni na maśle.
Wierzch ciasta posmarować masą krówkową i posypać uprażonym słonecznikiem.
 
Ciasto najlepsze jest na drugi, trzeci dzień, kiedy miodowe blaty nasiąkną masą serową.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl