Promocje
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO SOS POMIDOROWY PAPAYA-CHILLI (PIKANTNY) BEZGLUTENOWY

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 12,50 zł 12.50
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Zwergenweise
Kod produktu: 0F7D-68742

Opis

SKŁADNIKI

 koncentrat pomidorowy*(60%), woda, papryka*, przecier z papai*(6%), cebula*, syrop jabłkowy*, sól morska, ocet brandy*, olej słonecznikowy*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, chili*(0,05%),

imbir*, pieprz*

*certyfikowany składnik ekologiczny

OPIS

Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.

Porcja dla dwóch osób.

Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

podgrzać w garnku i podawać na gorąco

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 259/61

Tłuszcz: 1,4 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g

Węglowodan: 9,7 g

w tym cukry: 7,7 g

Błonnik: 1,8 g

Białko: 1,6 g

Sól: 1,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat bio: jest
BEZ GLUTENU
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
 
Zawartość opakowania: 350 g.

Producent:
Zwergenwiese Naturkost GmBH
Langacker 1
24887 Silberstedt
Deutschland

Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Hiszpańska zapiekanka makaronowa

Składniki

500 g makaronu 
4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 duża cebula
2 różnokolorowe papryki (np. żółta i czerwona)
3 ząbki czosnku
400 g pomidorów z puszki w zalewie (pelati)
50 g sosu pomidorowego papaya chilli
100 g surowej, dojrzewającej szynki, najlepiej hiszpańskiej jamon serrano
150 g cienkiej paprykowanej hiszpańskiej kiełbasy chorizo
200 g sera, najlepiej hiszpańskiego queso manchego, ewentualnie dojrzałego cheddara
pieprz i sól

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oliwy, odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę i obrane z gniazd nasiennych pokrojone w paski papryki. Dusimy, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy drobno posiekany czosnek, po chwili wrzucamy sos pomidorowy, pomidory wraz z zalewą oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Dusimy na niewielkim ogniu ok. 15 min. Gdy sos zbyt zgęstnieje, podlewamy odrobiną wody. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Makaron mieszamy z sosem.
Przekładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy startym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni. Podajemy na gorąco.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl