Promocje
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,45 zł
szt.
SANPROBI Super Formula
33,99 zł 29,99 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
WGNIECIONA Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
BICAPS® CAFFEINE
54,99 zł 45,99 zł
szt.
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
Laminine 30 kapsułek - Suplement Diety
209,00 zł 175,00 zł
szt.
Laminine 120 kapsułek - Suplement Diety
750,00 zł 690,00 zł
szt.
100% BIO Chlorella Pyrenoidosa suplement diety 300 g.
169,00 zł 139,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO SOS POMIDOROWY PAPAYA-CHILLI (PIKANTNY) BEZGLUTENOWY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 12,50 zł 12.50
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Zwergenweise
Kod produktu: 0F7D-68742

Opis

SKŁADNIKI

 koncentrat pomidorowy*(60%), woda, papryka*, przecier z papai*(6%), cebula*, syrop jabłkowy*, sól morska, ocet brandy*, olej słonecznikowy*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, chili*(0,05%),

imbir*, pieprz*

*certyfikowany składnik ekologiczny

OPIS

Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.

Porcja dla dwóch osób.

Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

podgrzać w garnku i podawać na gorąco

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 259/61

Tłuszcz: 1,4 g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g

Węglowodan: 9,7 g

w tym cukry: 7,7 g

Błonnik: 1,8 g

Białko: 1,6 g

Sól: 1,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat bio: jest
BEZ GLUTENU
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
 
Zawartość opakowania: 350 g.

Producent:
Zwergenwiese Naturkost GmBH
Langacker 1
24887 Silberstedt
Deutschland

Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Hiszpańska zapiekanka makaronowa

Składniki

500 g makaronu 
4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 duża cebula
2 różnokolorowe papryki (np. żółta i czerwona)
3 ząbki czosnku
400 g pomidorów z puszki w zalewie (pelati)
50 g sosu pomidorowego papaya chilli
100 g surowej, dojrzewającej szynki, najlepiej hiszpańskiej jamon serrano
150 g cienkiej paprykowanej hiszpańskiej kiełbasy chorizo
200 g sera, najlepiej hiszpańskiego queso manchego, ewentualnie dojrzałego cheddara
pieprz i sól

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oliwy, odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę i obrane z gniazd nasiennych pokrojone w paski papryki. Dusimy, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy drobno posiekany czosnek, po chwili wrzucamy sos pomidorowy, pomidory wraz z zalewą oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Dusimy na niewielkim ogniu ok. 15 min. Gdy sos zbyt zgęstnieje, podlewamy odrobiną wody. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Makaron mieszamy z sosem.
Przekładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy startym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni. Podajemy na gorąco.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl