

BIO Płatki ryżowe 300 gram
Opis
SKŁADNIKI
płatki ryżowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1505 kJ / 355 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 75 g
w tym cukry - 0,2 g
Białko - 7,4 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Kraj pochodzenia składników: Włochy
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Zawartość opakowania: 300 g.
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Płatki ryżowe z pomarańczą i migdałami
mleko 1 i 1/4 szklanki
cukier brązowy 1 łyżeczka
pomarańcza filetowana 1 szt
migdały w płatkach 2 łyżki
płatki ryżowe 1 szklanka
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Mleko wlać do małego garnuszka, dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Wsypać płatki ryżowe. Ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Wrzucić filetowaną pomarańczę razem z sokiem, który wycieknie podczas krojenia. Wymieszać i zagotować. Odstawić na chwilę, aby ryż całkowicie wchłonął mleko i sok.
Wyłożyć na talerz i posypać prażonymi migdałami