

BIO Płatki owsiane 300g
Opis
SKŁADNIKI
płatki owsiane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1567 kJ / 372 kcal
Tłuszcz - 7,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g
Węglowodany - 58 g, w tym cukry - 0 g
Białko - 14 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Niemcy
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 300 g., lub 600 g.
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Zielone kotlety drobiowe
Składniki:
- 450 g mielonego mięsa z indyka
- 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku
- 1 jajko
- ½ szklanki płatków owsianych (lub więcej)
- 3 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- ½ łyżeczki kolendry
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
- olej
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać oliwę i dodać mrożony szpinak. Smażyć, aż się rozpuści i odparuje nadmiar wody. Pod koniec smażenia przecisnąć przez praskę czosnek i dodać gałkę muszkatołową. Odstawić do przestygnięcia. Mielone mięso wymieszać ze szpinakiem, jajkiem, płatkami i przyprawami. Masę mięsną wyrabiać chwilę, aby składniki się połączyły, a konsystencja zrobiła lekko zwarta. W razie potrzeby można dodać więcej płatków owsianych. Z masy formować niewielkie, spłaszczone kotleciki i smażyć na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Podawać z gotowanymi na parze lub smażonymi na patelni ulubionymi warzywami i opcjonalnie ryżem.