

BIO Płatki amarantusowe 300 gram
Opis
SKŁADNIKI
płatki amarantusowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne płatki amarantusowe uzyskuje się z gniecionych ziaren amarantusa. Płatki amarantusowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1818 kJ / 431 kcal
Tłuszcz - 7,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 g
Węglowodany - 71 g, w tym cukry - 0,5 g
Białko - 16 g
Sól - 0,09 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Indie
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Zawartość opakowania: 300 gram
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Płatki amarantusowe z nutą maliny
1/2 szklanki płatków amarantusa
1 szklanka mleka roślinnego
słodzik (miód, syrop klonowy lub z agawy)
laska wanilii
mus z malin
świeże (najlepiej) owoce leśne
Amarantus należy (podobnie jak kaszę jaglaną) zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut. Potem wypłukać i przesypać do innego naczynia.
Amarantus zalej mlekiem, dodaj laskę wanilii i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut.
Pod koniec dodaj słodu.
Przenieś do miseczki, dodaj owoce.