

BIO Mus owocowy z wiśni
Opis
MUS WIŚNIOWY (70% OWOCÓW) BEZGLUTENOWY BIO 225 g
SKŁADNIKI
wiśnie*(70%), syrop z agawy*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa
*certyfikowany składnik ekologiczny
OPIS
Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów
Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 682/161 kJ/kcal.
Tłuszcz:0,3 g;
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g;
Węglowodany: 38 g;
w tym cukry: 34 g;
Białko: 0,8 g;
Sól: 0,03 g
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: -
BEZ GLUTENU
WEGETARIAŃSKI
Producent:
Zwergenwiese Naturkost GmBH
Langacker 1
24887 Silberstedt
Deutschland
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Crepe z mascarpone i musem malinowym
Składniki
- 250 g mąki ryżowej
- 4 jajka
- 500 ml mleka
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki cukru brązowego
- 50 g masła
- łyżeczka cynamonu
- opakowanie serka mascarpone 250 g
- gorzka czekolada do dekoracji
- 100 g musu z wiśni
Jajka roztrzepujemy widelcem, do miski wsypujemy mąkę, sól, cynamon i cukier, a następnie wlewamy rozbite żółtka z białkami. Mieszamy składniki łyżką drewnianą i stopniowo dodajemy mleko. Na koniec roztapiamy masło w rondelku i dodajemy do ciasta. Wszystko dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dosyć płynne.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, w końcu ciasto już go ma :) Wlewamy łychą ciasto i sprawnym ruchem ręki rozprowadzamy je po całej patelni. Smażymy każdą stronę około minuty, aż do zrumienienia. Na naleśniku rozsmarowujemy mascarpone i mus wiśniowy. Wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą.