

BIO Migdały blanszowane 100 gram
Opis
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, a także jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych. Z ekologicznych migdałów można samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast.
SKŁADNIKI
migdały blanszowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
UWAGA:
w opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości migdałów gorzkich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz - 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 4,8 g
Białko - 22 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
PRODUKT WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 100 g., 350 g., lub 1000 g.
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Certyfikat Nr
PL-EKO-07
07904
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Migdałowe śnieżne kule
Składniki:
250 g mąki orkiszowej
100 g migdałów blanszowanych, zmielonych
210 g margaryny bezmlecznej, schłodzonej
50 g drobnego cukru trzcinowego
szczypta soli morskiej
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii lub z migdałów
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Mąkę przesiać najlepiej na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier, pokrojoną w „piórka zimną margarynę bezmleczną, oraz zmielone migdały. Wszystkie składniki posiekać nożem, a gdy się połączą zagnieść gładkie i pulchne, kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 kule, zawinąć szczelnie w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 180°C, termoobieg Płaską blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Schłodzone, kruche ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, odrywać od kuli kawałki ciasta, wytoczyć kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na przygotowaną blachę, jedna obok drugiej, zachowując niewielkie odstępy Piec ok. 15 min, będą tylko lekko zrumienione (bardziej od spodu) Wyjąć z piekarnika od razu ostrożnie przekładać na talerz posypując szczodrze cukrem pudrem.