BIO Migdały blanszowane

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 13,20 zł 13.20
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 34B3-838E4

Opis

Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą  postacią od najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, a także jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych. Z ekologicznych migdałów można samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast.

SKŁADNIKI

migdały blanszowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.

UWAGA:

w opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości migdałów gorzkich.   

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal

Tłuszcz - 54 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g

Węglowodany - 5,4 g

w tym cukry - 4,8 g

Białko - 22 g

Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
PRODUKT WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 100 g., 350 g., lub 1000 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Certyfikat Nr

PL-EKO-07

07904

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Migdałowe śnieżne kule

Składniki:
250 g mąki orkiszowej
100 g migdałów blanszowanych, zmielonych
210 g margaryny bezmlecznej, schłodzonej
50 g drobnego cukru trzcinowego
szczypta soli morskiej
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii lub z migdałów
cukier puder do posypania


Przygotowanie:
Mąkę przesiać najlepiej na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier, pokrojoną w „piórka zimną margarynę bezmleczną, oraz zmielone migdały. Wszystkie składniki posiekać nożem, a gdy się połączą zagnieść gładkie i pulchne, kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 kule, zawinąć szczelnie w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 180°C, termoobieg Płaską blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Schłodzone, kruche ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, odrywać od kuli kawałki ciasta, wytoczyć kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na przygotowaną blachę, jedna obok drugiej, zachowując niewielkie odstępy Piec ok. 15 min, będą tylko lekko zrumienione (bardziej od spodu) Wyjąć z piekarnika od razu ostrożnie przekładać na talerz posypując szczodrze cukrem pudrem.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony