

BIO Makaron z czerwonej soczewicy (świderki) 300 gram
Opis
Bezglutenowy makaron o wysokiej zawartości białka roślinnego.
Makaron z czerwonej soczewicy to źródło łatwo przyswajanego białka. Soczewica cechuje się stosunkowo niewielką kalorycznością i dość niskim indeksem glikemicznym. Ponadto soczewica zawiera dużo kwasu foliowego i żelaza co czyni ją wartościowym produktem dla kobiet w ciąży i z anemią.
Soczewica dobrze wpływa na cerę, poprawia pracę układu pokarmowego i przemianę materii oraz wspomaga odchudzanie. Polecana jest dla osób dbającch o linię i urozmaiconą dietę.
Soczewica jest lekko strawna, dzięki czemu może być spożywana przez osoby z problemami układu pokarmowego.
Sposób przygotowania: Gotować ok. 8 minut
Skład: mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1453 kJ / 343 kcal
Tłuszcz: 1,70 g;
w tym kwasy nasycone: 0,30 g;
Węglowodany: 56 g;
w tym cukry: 2,20 g;
Białko: 23 g;
Sól: <0,01 g
Producent:
ALB • GOLD Teigwaren
Im Grindel 1
D - 72818 Trochtelfingen
Niemcy
Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno