Promocje
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Mąka żytnia razowa typ 2000 - 1kg

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 3CC1-2478F

Opis

SKŁADNIKI

mąka żytnia razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)                                                       

OPIS

Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1348 kJ / 319 kcal

Tłuszcz - 1,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 60 g

w tym cukry - 0,9 g

Białko - 9,0 g

Sól - 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zawartość netto: 1000 g.

SZCZEGÓŁY

Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Austria
WEGETARIAŃSKI

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno 

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

 

Tarta z młodą kapustą na żytnim spodzie

Ciasto

  • mąka żytnia graham typ 2000(1,5 szklanki)
  • zimne masło (120 g)
  • żółtko (1 sztuka)
  • sól (szczypta)
  • zimna woda (50 ml

    Farsz
  • młoda kapusta (800 g)
  • marchewka (1 sztuka)
  • cebula (80 g)
  • wędzony sboczek (150 g)
  • białe wytrawne wino (100 ml)
  • oliwa (1 łyżeczka)
  • Majonez  (2 łyżki)
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)

 

W dużej misce zagnieść mąkę z masłem, dodać żółtko, wodę i sól, dobrze wyrobić, aż cisto będzie miało lepką i zwartą konsystencję, na tyle, aby można było uformować kulę. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 25 min.
Na suchą, rozgrzaną patelnie wrzucić boczek i podsmażać, aż lekko się zrumieni, dodać oliwę i cebulę, wymieszać i smażyć wszystko razem, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać kapustę i marchewkę i smażyć wszystko często mieszając ok. 10 min. Dodać wino i gdy odparuje alkohol, przykryć patelnię i dusić wszystko, aż kapusta będzie miękka, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać i odstawić.
Po upływie 25 min. wyjąć ciasto z lodówki i ręcznie wyłożyć nim formę do tarty. Możecie spróbować je rozwałkować, ale przy takiej mące będzie to niewygodne, ja po prostu po kawałku "wykleiłam" formę do tarty. Ciasto nakłuć widelcem, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 15 min. Na podpieczony spód wyłożyć farsz, wierzch posmarować majonezem 3-4 łyżki i piec całość w 180 st. przez 30 min. Gotowe!

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl