

BIO Mąka z ciecierzycy 400 gram
Opis
SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1417 kJ / 337 kcal
Tłuszcz - 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 44 g
w tym cukry - 2,3 g
Białko - 19 g
Sól - 0,09 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Turcja
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania 500 g.
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Placki z mąki z ciecierzycy
Składniki:
- 1 szklanka mąki z ciecierzycy
- 1 szklanka wody
- 1 cebula
- 1 marchewka
- kawałek – ok. 1/6 główki kapusty
- garść mrożonego groszku
- garam masala
- sól
- olej do smażenia
Wykonanie:
Mąkę z ciecierzycy mieszamy z wodą, dodajemy sól i garam masalę do smaku. Odstawiamy na ok. 1 godz. Bardzo drobno siekamy kapustę i cebulę, marchew trzemy na tarce. Po godzinie mieszamy warzywa z ciastem. Smażymy placki na rozgrzanym oleju, po usmażeniu wykładamy na papierowe ręczniki.