

BIO Mąka ryżowa pełnoziarnista 500 gram
Opis
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Ma lekko słodkawy smak, dlatego doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków i kotletów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcal
Tłuszcz - 2,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 74 g,
w tym cukry - 0,9 g
Białko - 7,9 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 500 g.
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
BANANY W CIEŚCIE PO CHIŃSKU
(4 porcje)
4 duże, dojrzałe banany,
trochę soku z cytryny,
50 g mąki owsianej,
50 g mąki ryżowej,
1 płaska łyżka mąki kukurydzianej,
pół łyżeczki cynamonu,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
2/3 szklanki wody,
4 łyżki jasnego brązowego cukru,
olej kokosowy do smażenia
Banany obrać, pokroić na 3 części każdy, skropić sokiem z cytryny.
W misce wymieszać wszystkie suche składniki poza cukrem i dolać tyle wody, by uzyskać ciasto o konsystencji śmietany. Kawałki bananów zanurzać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu.
Cukier wysypać na płaski talerz. Usmażone banany od razu obtaczać w cukrze i podawać.