Promocje
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
WILD ROSE BODY MILK 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 34,99 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 250 ml
19,99 zł 16,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Mąka pszenna chlebowa typ 750 - 1kg

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 8,90 zł 8.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 2AF7-94037

Opis

SKŁADNIKI

mąka pszenna chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczna mąka pszenna "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1524 kJ / 360 kcal

 Tłuszcz - 1,8 g

 w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

 Węglowodany - 74 g

 w tym cukry - 0,5 g

 Białko - 9,1 g

 Sól - 0,08 g

 INFORMACJA ALERGENNA

 Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 SZCZEGÓŁY

 Kraj producenta: Polska

Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Polska
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 1000 g.

Producent:

Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Prosty chleb pszenny

Składniki na 1 bochenek:

  • 700 g mąki pszennej chlebowej
  • 2 łyżeczki soli
  • 25 g miękkiego masła
  • 1 saszetka suchych drożdży (7 g) lub 14 g drożdzy świeżych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 150 ml ciepłego mleka
  • 300 ml ciepłej wody

W większej misce wymieszać mąkę z solą, dodać masło. Dosypać drożdże i cukier. Dodać mleko, wodę i wyrobić ciasto. Ciasto wyrabiać na oprószonej powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne, starając się nie dosypywać mąki. Pozostawić w misce, przykryte ściereczką, do dwukrotnego powiększenia objętości.

Ciasto po urośnięciu uderzyć pięścią, lekko wyrobić, uformować owalny bochenek, wyłożyć na blachę oprószoną mąką. Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, lub dłużej do podwojenia objętości i napuszenia.

Używając ostrego noża naciąć chleb kilkakrotnie, oprószyć mąką.

Piekarnik rozgrzać do 230º C i piec bochenek przez 10 minut. Następnie zredukować temperaturę do 200º C i piec kolejne 20 - 25 minut. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, brązowy i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu. Studzić na kratce.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl