Promocje
Calcium Citrate - cytrynian wapnia 100 kaps.
53,90 zł 29,99 zł
szt.
ZANTELIA BODY MILK OLIVE 250ML
55,00 zł 45,00 zł
szt.
Red Yeast Rice - Czrwony ryż 600 mg
52,30 zł 29,99 zł
szt.
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Mąka orkiszowa razowa typ 2000

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 8,90 zł 8.90
ilość szt.
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: A498-334F9

Opis

SKŁADNIKI

mąka orkiszowa razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal

Tłuszcz - 2,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g

Węglowodany - 62 g

w tym cukry - 1,0 g

Białko - 12 g

Sól - 0,02 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zawartość opakowania: 500 g. lub 1000 g. 

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Austria
WEGETARIAŃSKI

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Pierogi z mąki orkiszowej pełnoziarnistej z kaszą gryczaną i pieczarkami

Składniki:

Farsz

szklanka kaszy gryczanej (suchej)
500g pieczarek
cebula (ja użyłam 3 b.małych)
sól i pieprz
masło
oliwa z oliwek

opcjonalnie
jajko
* ser

Ciasto

500g maki orkiszowej pełnoziarnistej
ok. szklanka gorącej wody
3-4 łyżki oleju
1 jajko 
szczypta soli

 

Wykonanie:

Kaszę gotujemy na sypko w proporcji 1:2 (kasza:woda lub bulion) Jeśli używamy wody, doprawiamy kaszę pieprzem sola i ewent. słodką papryką. 

Cebulkę szklimy na zimnym maśle i łyżce oliwy. Dodajemy pokrojone lub starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Solimy lekko i dodajemy pieprz. Podsmażamy do odparowania.  

Po ostudzeniu mieszamy kaszę z pieczarkami, przyprawiamy do smaku. Można opcjonalnie dodać 1 jajko lub np ser. 

Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej lekko mąką orkiszową, wycinamy pierożki i lepimy :)
Gotujemy na wrzątku, solimy po ugotowaniu. Podajemy z masłem

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl