

BIO Mąka kokosowa 600 gram
Opis
SKŁADNIKI
mąka kokosowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1772 kJ/ 422 kcal
Tłuszcz - 12 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 11,5 g
Węglowodany - 54 g, w tym cukry - 23,3, g
Białko - 18 g
Sól - 0,15 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 600 g.
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Placek dyniowy z jarmużem i kiełbasą
Składniki:
- mała dynia
- 1 cebula
- 3 garści jarmużu
- 2 laski dobrej naturalnej kiełbasy
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki dyniowej
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 1 łyżka mleka kokosowego
- 2 jajka
- łyżka oleju kokosowego
- suszone pestki dyni
- sól, chilli, curry
Na rozgrzanym oleju podsmażyć połowę obranej i pokrojonej dyni, jarmuż oraz pokrojoną kiełbasę, lekko posolić, przełożyć do formy na tartę. Do blendera wrzucić pozostałą dynię, pokrojoną w kostkę, jajka, mąkę kokosową i dyniową, mleko kokosowe, dodać odrobinę soli i chilli, oraz sporo curry. Składniki które czekały w formie posypać pestkami dyni i wszystko zalać zmiksowaną masą z blendera. Wstawić na 30 min do nagrzanego piekarnika (180 stopni).