

BIO Mąka kasztanowa 400 gram
Opis
SKŁADNIKI
mąka kasztanowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1541 kJ / 365 kcal
Tłuszcz - 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 29,5 g
Białko - 6,4 g
Sól - 0,09 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 250 g.
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Kasztaniak
Składniki:
400 g mąki kasztanowej
2 łyżki ksylitolu
500 ml wody
4 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka sody
garść orzechów nerkowca
garść pistacji
garść świeżych jagód
garść igiełek rozmarynu
łyżka startej skórki z cytryny
oliwa do wysmarowania blachy
Mąkę przesiać do miski, dodać ksylitol i sodę, startą skórkę z cytryny, wodę. Wymieszać dokładnie. Wlać dwie łyżki oliwy z oliwek, ponownie wymieszać i odstawić ciasto na 10 minut. Utłuc na drobno orzechy. Wylać ciasto na wyłożoną pergaminem i wysmarowaną oliwą blachę, posypać bakaliami i rozmarynem, wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni C. Na koniec polać 2 łyżkami oliwy i piec ok 40 minut.