Promocje
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Mąka jaglana 500 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 8,90 zł 8.90
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 102B-65044

Opis

SKŁADNIKI

mąka jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1536 kJ / 363 kcal

Tłuszcz - 3,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g

Węglowodany - 69 g

w tym cukry - 1,5 g

Białko - 11 g

Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Ukraina
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

BUŁECZKI Z MĄKĄ JAGLANĄ

Składniki:                                                                                                         

1 szklanka mąki razowej

1,5 szklanki mąki białej pszennej

0,5 szklanki mąki jaglanej

0,5 szklanki mąki owsianej

1 szkalnka mleka migdałowego lub innego mleka roślinnego

0,5 szklanki wody

2 łyżki drożdży suchych

2 łyżeczki soli

¼ szklanki oleju

2 łyżki siemienia lnianego

 

Rozprowadzamy drożdże w ciepłej wodzie.

Mieszamy suche składniki, a potem dodajemy rozpuszczone drożdże i mleko.

Wyrabiamy ciasto  przez ok. 10 min. aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy do wyrośnięcia (ma podwoić swoją objętość). Potem znowu mieszamy kilka minut i formujemy bułeczki.

Smarujemy wierzch bułeczek białkiem jajka i posypujemy np. ziaranami sezamu czy ziołami.

Odstawiamy do wyrośnięcia (podwojenie objętości). Po  wyrośnięciu wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy 15-20 min w temp.  ok. 200 C

Z przepisu wychodzi ok. 10 bułek.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl