Promocje
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Len złoty 400 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 8,20 zł 8.20
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 4343-947B4

Opis

SKŁADNIKI

len złoty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)                                                                               

OPIS

Ekologiczne nasiona lnu znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane polecamy mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba i ciast. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1901 kJ / 461 kcal

Tłuszcz - 31 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,0 g

Węglowodany - 2,0 g, w tym cukry - 1,6 g

Białko - 24 g

Sól - 0,15 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Chiny
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 400 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Bułeczki pszenne z nasionami


Składniki:
470-480 g mąki pszennej chlebowej (może też być mąka typu 650)*
50 g mąki pszennej razowej
350 ml letniej wody
15 g drożdży
1 jajko
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju kokosowego 
1 łyżeczka syropu klonowego 
2 łyżki złotego lnu 
2 łyżki otrąb żytnich z zarodkami 

* ciasto jest dość luźne - jeśli w czasie wyrabiania będzie bardzo kleić się do rąk, to można jeszcze podsypać mąką

Mąki wsypać do miski, dodać sól, otręby, len i wymieszać. Drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do mąki. Dodać olej (jeśli używamy kokosowego, który ma postać masła, to nie ma konieczności, aby go rozpuszczać, wystarczy dobrze wmieszać w ciasto) oraz jajko. Wymieszać wszystko łyżką do połączenia składników. Następnie zagniatać przez ok. 8 min (ciasto będzie dość lepkie, ale wyrobione ma dać uformować w kulę). Ciasto przykryć ściereczką i zostawić na 60-90 min do wyrastania. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części i z każdej uformować bułeczkę. Bułki układać w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na 30 min. Po tym czasie w każdej bułeczce zrobić "przedziałek" trzonkiem drewnianej łyżki, drewnianym patyczkiem lub innym tępym "narzędziem". Zostawić bułeczki jeszcze na 5 min. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 20 min.
 
 

 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl