Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Aloesem
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Bicaps Bacopa 60 kaps
39,99 zł 23,99 zł
szt.
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Kaszka kukurydziana

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 6,50 zł 6.50
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 3360-425B1

Opis

SKŁADNIKI

kaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)                    

OPIS

Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10 -15 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1595 kJ / 377 kcal

Tłuszcz - 1,8 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g

Węglowodany - 78 g,

w tym cukry - 1,2 g

Białko - 7,5 g

Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Certyfikat bio: jest

Kraj pochodzenia składników: Włochy
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Polenta to rodzaj włoskiej mamałygi, której musisz spróbować :)

POLENTA - składniki:

  • 2 szklanki kaszy kukurydzianej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/3 szklanki oleju do smażenia

POLENTA - sposób przygotowania: W dużym rondlu o grubym dnie zagotować 6 szklanek wody z solą. Mieszając, wsypać do wrzątku kaszkę kukurydzianą. Mocno zmniejszyć ogień i gotować kaszkę bez przykrycia, często mieszając, aż bardzo zgęstnieje, tj. ok. 50 min. Blachę (28 x 18 x 5 cm) wysmarować 2 łyżeczkami oleju. Przełożyć kaszę i rozsmarować ją równą warstwą na dnie blachy. Pozostawić bez przykrycia na 8 godz. w temperaturze pokojowej, by polenta stwardniała. Następnie przełożyć ją na stolnicę, pokroić wzdłuż krótszego boku na paski szerokości 3 cm, a potem na prostokąty długości 5-8 cm. Obsmażyć kostki ze wszystkich stron na pozostałym oleju. Podawać jako przystawkę lub dodatek do smażonych mięs.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl