Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Kasza manna 500 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 7,20 zł 7.20
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 70CC-3526E

Opis

SKŁADNIKI

kasza manna* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

kaszki manny na mleku: zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 min. od czasu do czasu mieszając.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1536 kJ / 362 kcal

Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 77 g, w tym cukry - 0,1 g

Białko - 8,7 g

Sól - 0,03 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Polska
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Ciasto budyniowe z kaszą manną

Składniki:

CIASTO KRUCHE
100g mąki pszennej
50g masła
50g cukru pudru
1 żółtko

MASA
2 jajka
1 białko 
80g cukru pudru
sok wyciśnięty z 0,5 dużej cytryny
200g kwaśnej śmietany 18%
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
4 łyżki kaszy manny
szczypta soli

Wykonanie:

CIASTO KRUCHE
- mąkę, posiekane masło i cukier oraz żółtko połączyć razem i zagnieść ciasto, schłodzić je 30 minut w lodówce
- tortownicę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia, boki lekko posmarować tłuszczem 
- spód i boki tortownicy wyłożyć cienko ciastem, tak, by sięgało do połowy wysokości formy, nakłuć widelcem i piec przez 10-15 minut w 180 stopniach
- podpieczone ciasto wyjąć i lekko ostudzić

MASA 
- żółtka oddzielić od białek, przełożyć do rondelka z cukrem i sokiem z cytryny, dokładnie rozbełtać, postawić na małym ogniu i podgrzewać, cały czas mieszając
- gdy masa zacznie lekko gęstnieć, zdjąć ją z ognia, dodawać stopniowo śmietanę, cały czas energicznie mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji
- do masy wsypać proszek budyniowy i kaszę mannę, wymieszać do połączenia się składników
- do białek (3szt.) dodać szczyptę soli i ubić sztywną pianę
- pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać
- gotową masę wylać na podpieczony spód, wyrównać wierzch i wstawić do nagrzanego piekarnika
- piec w 180 stopniach przez około 40 minut
- ciasto jest gotowe, gdy wierzch jest sprężysty
- ciasto studzić poza piekarnikiem, po wystygnięciu przechowywać w lodówce

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl