Promocje
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
ALMOND OIL & ALOE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 19,99 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 19,99 zł
szt.
ALMOND OIL&ALOE HAND AND BODY CREAM 75ML
21,99 zł 9,99 zł
szt.
PRZECIWZMARSZCZKOWY KREM DO TWARZY OLIVE 50ML
69,00 zł 32,99 zł
szt.
OLIVE SZAMPON 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
Podpaski nocne Shuya Health 8 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
OLIVE NAWILŻAJĄCY KREM DO TWARZY 50ML
59,00 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE BODY BUTTER COCOA 250ML
49,00 zł 24,99 zł
szt.
OLIVE BODY BUTTER ORANGE 250ML
49,00 zł 24,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Kasza jęczmienna pęczak 500 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 5,10 zł 5.10
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: F949-19807

Opis

SKŁADNIKI

kasza jęczmienna pęczak* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczny pęczak jęczmienny powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1414 kJ / 335 kcal

Tłuszcz - 2,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g

Węglowodany - 63 g, w tym cukry - 5,6 g

Białko - 11 g

Sól - 0,05 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Polska
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Kasza pęczak z cukinią w sosie pomidorowym

Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej (pęczak)
1 cukinia – pokrojona wraz ze skórką w gruba kostkę
1 puszka (400 g) pomidorów bez skórki (wraz z sokiem)
1 cebula – drobno posiekana
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki posiekanych świeżych ziół
1 łyżka parmezanu 
sól i pieprz
oliwa z oliwek

Wykonanie:
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, wrzucić cebulę, cukinię i przeciśnięty ząbek czosnku. Smażyć 5 minut. Dodać rozdrobnione pomidory wraz z sokiem i dusić razem przez 10-15 minut.

Sos pomidorowy przyprawić solą, pieprzem oraz świeżymi ziołami. Dodać ugotowany pęczak, wymieszać i gotować około 5 minut aż kasza będzie ciepła i przejdzie pomidorowym smakiem.

Przed podaniem wymieszać z tartym parmezanem.

Podawać jako osobne danie lub jako dodatek do mięsnego lub rybnego dania obiadowego.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl