Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Aloesem
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Bicaps Bacopa 60 kaps
39,99 zł 23,99 zł
szt.
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Kasza jęczmienna pęczak 500 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 5,10 zł 5.10
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: F949-19807

Opis

SKŁADNIKI

kasza jęczmienna pęczak* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczny pęczak jęczmienny powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1414 kJ / 335 kcal

Tłuszcz - 2,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g

Węglowodany - 63 g, w tym cukry - 5,6 g

Białko - 11 g

Sól - 0,05 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Polska
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Kasza pęczak z cukinią w sosie pomidorowym

Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej (pęczak)
1 cukinia – pokrojona wraz ze skórką w gruba kostkę
1 puszka (400 g) pomidorów bez skórki (wraz z sokiem)
1 cebula – drobno posiekana
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki posiekanych świeżych ziół
1 łyżka parmezanu 
sól i pieprz
oliwa z oliwek

Wykonanie:
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, wrzucić cebulę, cukinię i przeciśnięty ząbek czosnku. Smażyć 5 minut. Dodać rozdrobnione pomidory wraz z sokiem i dusić razem przez 10-15 minut.

Sos pomidorowy przyprawić solą, pieprzem oraz świeżymi ziołami. Dodać ugotowany pęczak, wymieszać i gotować około 5 minut aż kasza będzie ciepła i przejdzie pomidorowym smakiem.

Przed podaniem wymieszać z tartym parmezanem.

Podawać jako osobne danie lub jako dodatek do mięsnego lub rybnego dania obiadowego.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl