Promocje
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
AGAR AGAR 30 gram
9,80 zł 8,79 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
26. RANJAKA
23,00 zł 18,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 34,99 zł
szt.
WGNIECIONA Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Kasza bulgur 500 gram

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 7,20 zł 7.20
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: CB95-318A0

Opis

SKŁADNIKI

kasza bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal

Tłuszcz - 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 78 g, w tym cukry - 0,4 g

Białko - 13 g

Sól - 0 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt zawiera alergen: gluten. Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

SZCZEGÓŁY

Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Turcja
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Dynia z kaszą bulgur i imbirem

Składniki
  • 350g dyni pokrojonej w kostkę
  • 160g kaszy bulgur
  • 200ml bulionu
  • 300-400ml wody
  • 1 czerwona cebula
  • 1 duży ząbek czosnku (lub 2 małe)
  • 1-1.5 cm kawałek świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia
  • 1 pomidor
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki curry
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1-2 łyżeczki sosu worchestershire
  • 1 łyżeczka surowego oleju sezamowego
  • sezam i szczypiorek do posypania
  • szczypta soli i pieprzu
 
Przygotowanie
  1. Zaczynam od pokrojenia dyni w kostkę, cebuli w pióra i drobno czosnku i imbiru. Imbir odkładam na bok, ponieważ nie dodaję go od razu na patelnię, żeby go nie podgrzewać za mocno bo robi się gorzki i traci cenne właściwości.
  2. Pomidora sparzam wrzątkiem, obieram ze skóry i kroję w kostkę ok 1.5-2cm.
  3. Na rozgrzanej patelni (dość dużej) rozpuszczam masło i wrzucam cebulę z czosnkiem, kiedy się zeszklą dodaję kaszę bulgur i zalewam szklanką (200 ml) bulionu, dodaję też wody. W zależności od temperatury potrzeba w sumie od 400 do 600 ml płynu. Dodaję też przyprawy: paprykę, kurkumę i curry i mieszam dokładnie.
  4. Teraz to wszystko się dusi pod przykryciem ok 15 minut na niedużym ogniu. Trzeba mieszać i pilnować, żeby cały płyn nie odparował, bo zacznie się przypalać.
  5. Po 15 minutach dodaję dynię i jeśli trzeba dolewam ok. 100 ml wody. Duszę to kolejne 5-7 minut.
  6. Następnie dodaję pomidora, mieszam i duszę kolejne 5 min, aż dynia będzie już miękka.
  7. Przed podaniem dolewam sosu sojowego i worchestershire, smakuję czy niczego więcej nie trzeba i podaję.
  8. Na talerzu polewam kilkoma kroplami oleju sezamowego (którego nie należy podgrzewać) i posypuję sezamem i szczypiorkiem

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl