Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Aloesem
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Bicaps Bacopa 60 kaps
39,99 zł 23,99 zł
szt.
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Kasza bulgur 500 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 7,20 zł 7.20
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: CB95-318A0

Opis

SKŁADNIKI

kasza bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal

Tłuszcz - 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 78 g, w tym cukry - 0,4 g

Białko - 13 g

Sól - 0 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt zawiera alergen: gluten. Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

SZCZEGÓŁY

Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Turcja
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 500 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Dynia z kaszą bulgur i imbirem

Składniki
  • 350g dyni pokrojonej w kostkę
  • 160g kaszy bulgur
  • 200ml bulionu
  • 300-400ml wody
  • 1 czerwona cebula
  • 1 duży ząbek czosnku (lub 2 małe)
  • 1-1.5 cm kawałek świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia
  • 1 pomidor
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki curry
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1-2 łyżeczki sosu worchestershire
  • 1 łyżeczka surowego oleju sezamowego
  • sezam i szczypiorek do posypania
  • szczypta soli i pieprzu
 
Przygotowanie
  1. Zaczynam od pokrojenia dyni w kostkę, cebuli w pióra i drobno czosnku i imbiru. Imbir odkładam na bok, ponieważ nie dodaję go od razu na patelnię, żeby go nie podgrzewać za mocno bo robi się gorzki i traci cenne właściwości.
  2. Pomidora sparzam wrzątkiem, obieram ze skóry i kroję w kostkę ok 1.5-2cm.
  3. Na rozgrzanej patelni (dość dużej) rozpuszczam masło i wrzucam cebulę z czosnkiem, kiedy się zeszklą dodaję kaszę bulgur i zalewam szklanką (200 ml) bulionu, dodaję też wody. W zależności od temperatury potrzeba w sumie od 400 do 600 ml płynu. Dodaję też przyprawy: paprykę, kurkumę i curry i mieszam dokładnie.
  4. Teraz to wszystko się dusi pod przykryciem ok 15 minut na niedużym ogniu. Trzeba mieszać i pilnować, żeby cały płyn nie odparował, bo zacznie się przypalać.
  5. Po 15 minutach dodaję dynię i jeśli trzeba dolewam ok. 100 ml wody. Duszę to kolejne 5-7 minut.
  6. Następnie dodaję pomidora, mieszam i duszę kolejne 5 min, aż dynia będzie już miękka.
  7. Przed podaniem dolewam sosu sojowego i worchestershire, smakuję czy niczego więcej nie trzeba i podaję.
  8. Na talerzu polewam kilkoma kroplami oleju sezamowego (którego nie należy podgrzewać) i posypuję sezamem i szczypiorkiem

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl