

BIO KAKAO o obniżonej zawartości tłuszczu 200 gram
Opis
SKŁADNIKI
kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1475 kJ / 354 kcal
Tłuszcz - 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g
Węglowodany - 19,5 g
w tym cukry - 2,4 g
Błonnik - 32,5 g
Białko - 28 g
Sól - 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNAA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Peru
WEGETARIAŃSKI
Zawartość opakowania: 200 g.
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Dżem czekowiśnia
5 i 1/2 słoiczków o pojemności 280 g
Składniki:
- 2.3 kg już wydrylowanych wiśni< przed drylowaniem ok 2.7 kg>
- 700- 800 g cukru
- 50 g kakao
- 1/2 szklanki wody
Wiśnie przełożyć do dużego garnka i zasypać cukrem, doprowadzić do zagotowania. Po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć wiśnie, aż dżem będzie gęsty (u mnie tym razem trwało to dosyć długo ok 3 godziny i 15 minut) Smażenie można rozłożyć sobie na 2 lub 3 dni. Ja jednak smażę tylko 1 dzień, jestem po prostu zbyt niecierpliwa.
Kiedy dżem jest gotowy połowę przełożyć do gorących słoików, do drugiej połowy wlać rozmieszane kakao z wodą i smażyć jeszcze przez chwile, mieszając, żeby nie utworzyły się grudki.
Każdy słoik dobrze zakręcić i pasteryzować przez ok 15- 20 minut od zagotowania wody.