Promocje
ZANTELIA ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
49,00 zł 39,00 zł
szt.
Oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Dopia 250 ml
46,49 zł 38,49 zł
szt.
SUCHY SZAMPON DO WŁOSÓW CIEMNYCH DETOX 15 g - ECOCERA
33,90 zł 23,95 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 1000 ml
57,49 zł 46,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny 250 ml.
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 250 ml
22,99 zł 17,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem gorzkiej pomarańczy 500 ml
34,29 zł 29,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 500 ml
35,99 zł 29,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku 250 ml
22,99 zł 16,99 zł
szt.
BICAPS® CAFFEINE
54,99 zł 45,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Ekspandowana kasza jaglana 150 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 9,80 zł 9.80
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 4F18-2274B_20200326135943

Opis

SKŁADNIKI

kasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcal

Tłuszcz - 3,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g

Węglowodany - 69 g, w tym cukry - 1,4 g

Białko - 9,8 g

Sól - 0 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Ukraina
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 400 g. lub 1000 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i wanilią

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 500g jabłek słodkich (waga po obraniu)
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 400g śmietany 18%
  • 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią

Kaszę jaglaną wypłukać dokładnie w zimnej wodzie i przed gotowaniem sparzyć wrzątkiem. W ten sposób pozbędziemy się goryczki. Kaszę gotować w mleku ze szczyptą soli przez około 20 min na minimalnym ogniu, aż będzie miękka. Przestudzić.

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać z cynamonem i cukrem trzcinowym. Z cukru można zrezygnować, jeżeli jabłka są bardzo słodkie.

Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym i połowę wlać do przestudzonej kaszy jaglanej. Dokładnie wymieszać. Połowę kaszy wyłożyć na dno formy (20 x 20 cm) wysmarowanej masłem i wyrównać. Rozsmarować warstwę jabłek z połowy porcji, resztę kaszy i znów jabłka. Każda warstwa powinna być rozłożona równo po całej powierzchni. Na wierzch wylać waniliową śmietanę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez 30 min.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl