Promocje
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 250 ml
19,99 zł 16,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 34,99 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
WILD ROSE BODY MILK 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
10 SZTUK OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
450,00 zł 249,99 zł
szt.
OLIVE SZAMPON 250ML
34,90 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE NAWILŻAJĄCY KREM DO TWARZY 50ML
59,00 zł 45,00 zł
szt.
PRZECIWZMARSZCZKOWY KREM DO TWARZY OLIVE 50ML
69,00 zł 49,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Ekspandowana kasza jaglana 150 gram

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 9,80 zł 9.80
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: 4F18-2274B_20200326135943

Opis

SKŁADNIKI

kasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcal

Tłuszcz - 3,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g

Węglowodany - 69 g, w tym cukry - 1,4 g

Białko - 9,8 g

Sól - 0 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Ukraina
WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 400 g. lub 1000 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i wanilią

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 500g jabłek słodkich (waga po obraniu)
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 400g śmietany 18%
  • 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią

Kaszę jaglaną wypłukać dokładnie w zimnej wodzie i przed gotowaniem sparzyć wrzątkiem. W ten sposób pozbędziemy się goryczki. Kaszę gotować w mleku ze szczyptą soli przez około 20 min na minimalnym ogniu, aż będzie miękka. Przestudzić.

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać z cynamonem i cukrem trzcinowym. Z cukru można zrezygnować, jeżeli jabłka są bardzo słodkie.

Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym i połowę wlać do przestudzonej kaszy jaglanej. Dokładnie wymieszać. Połowę kaszy wyłożyć na dno formy (20 x 20 cm) wysmarowanej masłem i wyrównać. Rozsmarować warstwę jabłek z połowy porcji, resztę kaszy i znów jabłka. Każda warstwa powinna być rozłożona równo po całej powierzchni. Na wierzch wylać waniliową śmietanę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez 30 min.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl