Promocje
100% BIO spirulina platensis suplement diety 80 g.
39,00 zł 29,00 zł
szt.
WILD ROSE BODY MILK 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 34,99 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 17,99 zł
szt.
Ekologiczna oliwa z oliwek EXTRA VIRIGIN 250 ml
19,99 zł 16,99 zł
szt.
OLIVE SZAMPON 250ML
34,90 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE NAWILŻAJĄCY KREM DO TWARZY 50ML
59,00 zł 45,00 zł
szt.
PRZECIWZMARSZCZKOWY KREM DO TWARZY OLIVE 50ML
69,00 zł 49,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Cynamon cejloński mielony

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 13,60 zł 13.60
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Lebensbaum
Kod produktu: 545D-99533

Opis

SKŁADNIK
ekologiczny cynamon cejloński mielony 100%

OPIS

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać gorczycę i seler.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat bio: jest
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI

Zawartość opakowania: 50 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Ciasto drożdżowe z jabłkami i budyniem

Ciasto:
1/2 kg mąki pszennej,
1 i 1/2 szklanki mleka,
50 g drożdży,
1/2 szklanki cukru,
3 żółtka, 100 g masła,
szczypta soli

Jabłka:
1/2 kg jabłek,
1 łyżka cynamonu cejlońskiego

Kruszonka:
1 szklanka mąki pszennej,
100 g miękkiego masła,
1 łyżka oleju,
1/2 szklanki cukru 

Budyń:
1/2 litra mleka,
1 budyń waniliowy z cukrem,
1 łyżka mąki ziemniaczanej

3/4 szklanki mąki połączyć z gorącym mlekiem, całość dokładnie wymieszać, ostudzić. Drożdże wymieszać z połową cukru, a gdy się rozpuszczą, połączyć z mąką i mlekiem. Całość razem dokładnie wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 15 minut.

Pozostałą mąkę pszenną przesypać do miski. Żółtka utrzeć na puszystą masę z solą i pozostałym cukrem. Następnie przełożyć do miski z mąką pszenną. Dodać również rozczyn i razem wyrobić. Na koniec dodać do ciasta roztopione i ostudzone masło. Całość ponownie wymieszać, wyrabiać ciasto ręką, aż będzie odchodzić od ręki. Ciasto odstawić na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce, by podwoiło swoją objętość.

Jabłka

Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, obsypać cynamonem i wymieszać.

Kruszonka

Wszystkie składniki kruszonki wymieszać razem i zgnieść ręką. Kruszonka powinna wyjść sypka.

Budyń

W 1 szklance mleka rozpuścić budyń waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować i wlać rozmieszany budyń. Zagotować, i jeszcze chwilkę pogotować, cały czas mieszając.

Do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć drożdżowe ciasto. Na nim rozłożyć plasterki jabłek (wcisnąć do ciasta) i wyłożyć gorący budyń waniliowy (rozkładać łyżką). Na wierzch ciasta rozsypać kruszonkę. Piec przez około 45 minut w temperaturze 180-190 °C.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl