

BIO Cynamon CEJLOŃSKI MIELONY 200 gram
Opis
Cynamon CEJLOŃSKI to najszlachetniejszy z cynamonów, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Doskonale pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa ta nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się także podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.
Składniki: 100% BIO cynamon CEJLOŃSKI MIELONY
Zawartość netto: 200g
Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Kugiel z serem i cynamonem
SKŁADNIKI
350 g makaronu w kształcie bardzo grubych wstążek
130 g masła
2 aromatyczne jabłka
250 g twarogu
3 roztrzepane jajka
2 łyżeczki mielonego cynamonu
150 g cukru
100 g suszonych żurawin
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron ugotowałam do miękkości w osolonym wrzątku. Jabłka starłam na grubej tarce. Masło roztopiłam. Odcedzony makaron wymieszałam z masłem, owocami, twarogiem, żurawinami, jajkami, cynamonem, cukrem, sodą i szczyptą soli. Przełożyłam do żaroodpornego naczynia i piekłam przez ok. 60 minut w temp. 180 stopni.
Kugiel ten smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.