Promocje
Pasta do zębów Dabur Herbal z Tulsi
13,99 zł 9,99 zł
szt.
Nasiona na kiełki- rzeżucha 80gram
2,90 zł 2,40 zł
szt.
nasiona na kiełki- fasolka mung
4,70 zł 3,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- brokuł włoski
6,70 zł 5,70 zł
szt.
Nasiona na kiełki- Alfalfa lucerna
4,20 zł 3,50 zł
szt.
100% BIO spirulina platensis suplement diety 300 g.
125,00 zł 105,00 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 80 g.
22,00 zł 17,50 zł
szt.
100% Spirulina Platensis suplement diety 300 g.
75,00 zł 59,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Cukier puder trzcinowy 300 gram

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 11,20 zł 11.20
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: D04A-1985F

Opis

SKŁADNIKI

cukier puder trzcinowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)                                                                                                                     

OPIS

Ekologiczny cukier puder trzcinowy, nierafinowany, uzyskany ze zmielenia brązowego cukru trzcinowego. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością. Nadaje potrawom walory smakowe i estetyczne. Polecamy do wypieków, deserów. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna -  1700 kJ / 400 kcal

Tłuszcz - 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 100 g

w tym cukry - 98 g

Białko - 0 g

Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Brazylia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI

Zawartość opakowania: 300 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Tarta z orzechami włoskimi i karmelową polewą

Składniki na kruche ciasto
200 g mąki
100 g masła
100 g cukru pudru trzcinowego
1 małe jajko


Składniki na orzechową masę:
200 g obranych orzechów włoskich
65 g śmietany 30%
30 g cukru pudru trzcinowego
1 małe jajko


Dodatkowo:
150 g ładnych połówek orzechów włoskich
125 g cukru kryształu na karmel
ok. 50 g śmietany 30%

Przygotowanie:
Mąkę wsypać na stolnicę, dodać cukier i schłodzone masło dokładnie
posiekać nożem na "kaszę". Dodać całe jajko i szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w przezroczystą folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na koło o średnicy odrobinę większej niż średnica foremki. Włożyć do foremki dociskając do dna i brzegów, wyrównać. Wstawić do lodówki na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik zagrzać do temperatury 180 stopni (program góra/dół). Przygotować folię aluminiową i suchy groch lub kaszę do pieczenia aby ciasto uzyskało porządany kształt. Kiedy piekarnik osiągnie wymaganą temperaturę, ciasto w foremce wyłożyć folią aluminiową i wysypać suszonych grochem. Wstawić do piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie zdjąć folię z grochem i dopiec około 5-10 minut, aby środek lekko zrumienił się. Upieczone ciasto przestudzić przed nałożeniem masy.
W czasie, kiedy piecze się ciasto kruche, przygotować masę orzechową: orzechy włoskie posiekać, wymieszać
z cukrem, śmietaną i jajkiem. Nałożyć na przestudzony kruchy spód i dokładnie rozprowadzić po całej powierzchni. Dopiec w piekarniku przez około 5- 10 minut. Wyjąć i ostudzić. Połówki orzechów ułożyć na całej
powierzchni tarty.
Przygotować polewę karmelową. Na suchą patelnię wysypać cukier i podgrzewać, aż się rozpuści. Kiedy będzie
płynny i nabierze brązowej barwy dolewać śmietanę i energicznie całość mieszać. Całość ma się zagotować.
Karmelową polewę nabierać łyżką i polewać wierzch ciasta. Polewa powinna wniknąć w szczeliny pomiędzy
orzechami, staramy się pozostawić na wierzchu kawałki orzechów. Dlatego najlepiej zrobić to szybko, ponieważ
polewa szybko gęstnieje.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl