

BIO Cukier Trzcinowy Brązowy
Opis
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy brązowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1700 kJ / 400 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 100 g
w tym cukry - 97 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Paragwaj
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Muffiny z jagodami i trzcinowym cukrem
Składniki:
300 gram mąki
pół szklanki cukru trzcinowego
1 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
szklanka maślanki
1/3 szklanki oleju
2 jajka
1 szklanka jagód dokładnie umytych
cukier trzcinowy do posypania muffinów
Przygotowanie:
W jednej misce łączymy suche produkty (prócz cukru trzcinowego przeznaczonego do posypania) a w drugiej mokre produkty. Połączone masy suchą i mokrą mieszamy ze sobą, aż powstanie jednolita jedwabista masa. Następnie dodajemy uprzednio umyte jagody i bardzo delikatnie mieszamy aby nie rozgnieść owoców. Do formy na muffiny wkładamy papilotki. Następnie do papilotek nakładamy masę na muffinki do 3/4 wysokości. Gdy już ciasto zostanie nałożone, delikatnie posypujemy je cukrem trzcinowym - po upieczeniu da to efekt fantastycznej cukrowej skorupki. Formę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 25 - 30 minut.