Promocje
OLIVE ŻEL POD PRYSZNIC 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
ALMOND OIL & ALOE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 19,99 zł
szt.
Wkładki higieniczne ANION Shuya Health 30 sztuk
15,00 zł 11,98 zł
szt.
Podpaski dzienne Shuya Health 10 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
Podpaski nocne Shuya Health 8 sztuk
12,00 zł 9,99 zł
szt.
OLIVE SZAMPON 250ML
34,90 zł 24,99 zł
szt.
PRZECIWZMARSZCZKOWY KREM DO TWARZY OLIVE 50ML
69,00 zł 32,99 zł
szt.
OLIVE NAWILŻAJĄCY KREM DO TWARZY 50ML
59,00 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE BODY BUTTER COCOA 250ML
49,00 zł 24,99 zł
szt.
OLIVE BODY BUTTER ORANGE 250ML
49,00 zł 24,99 zł
szt.
OLIVE HAND AND BODY CREAM 250ML
45,00 zł 29,99 zł
szt.
OLIVE BODY MILK OLIVE 250ML
45,00 zł 19,99 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

BIO Amarantus ekspandowany 100 g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 6,40 zł 6.40
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Bio Planet
Kod produktu: BC88-89666

Opis

SKŁADNIKI

amarantus ekspandowany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia. Proponujemy jako wartościowy zagęszczacz do kotletów warzywnych i strączkowych lub jako panierka, także do pieczenia ciast i chleba. Może stanowić dodatek do musli lub posypkę do deserów i sałatek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1879 kJ / 445 kcal

Tłuszcz - 5,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 76 g, w tym cukry - 0 g

Białko - 17 g

Sól -  0 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Indie
PRODUKT WEGETARIAŃSKI

Zawartość opakowania: 100 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Ciasteczka orkiszowe z dynią i aronią.
Składniki
  1. SUCHE
  2. 1 szklanka mąki orkiszowej
  3. 1/2 szkl amarantusa ekspandowanego
  4. przyprawy: 1 łyżeczka cynamonu, 2/3 łyżeczki imbiru,1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  5. 1/2 łyżeczki sody
  6. dla dzieci z pełnym uzębieniem: garść pokruszonych orzechów
  7. MOKRE
  8. • 3/4 szklanki purée z dyni/jabłka*
  9. • 2 łyżki oleju np z prestek winogron, ryżowy
  10. • banan
  11. • bardzo słodka mała gruszka (obrana)
  12. • 1 łyżka syropu ryżowego/klonowego (2 łyżki żeby były bardzo słodkie)
  13. 1/2 szklanki aronii 
Wykonanie
  1. Piekarnik rozgrzej do 180 C na termoobiegu. W dużej misce połącz suche składniki, a mokre zmiksuj w blenderze.
  2. Dodawaj mokre składniki do suchych, mieszając łyżką. Kiedy tylko składniki się połączą wsyp aronię i delikatnie wmieszaj ją w ciasto.
  3. Przy pomocy 2 łyżeczek nakładać (1 nabieramy ciasto, a 2 zdejmujemy ciasto) na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 12 minut w 180 C na termoobiegu. Delikatnie się zrumienią.
Pure z dyni/jabłka
Owoc umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne. Spory kawałek dyni wrzuć do garnka do wrzącej wody (troszkę wody - cała dynia nie powinna być nawet zasłonięta) i dusić około 5 minut. Ugnieść widelcem lub zblendować i odmierzyć 2 łyżki. Tak samo postępujemy z jabłkiem.

Kotlety z indyka z amarantusem

  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajko
  • 8 łyżek amarantusa ekspandowanego
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy lub inne ulubione

Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw do smaku. Uformuj kotleciki (wychodzi około 18 sztuk z całej masy). Piecz w 200 stopniach około 20 minut. Po 10-12 minutach przekręć kotlety na drugą stronę. Podawać je można dosłownie do wszystkiego, nawet jeść na zimno na kanapce. Pycha!

Sałatka piękności

  • 1 kiwi
  • 1 mandarynka
  • 1 małe jabłko
  • 10 migdałów
  • 1 łyżeczka pestek dyni
  • 4 łyżki amarantusa ekspandowanego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego/kefiru/maślanki opcjonalnie

Przygotowanie: Owoce pokrój dowolnie i wrzuć do miseczki, dodaj pestki, migdały i amarantus. Zalej jogurtem/kefirem/maślanką jeśli lubisz.

 

 

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl